MENIU CAUTĂ
01 Noi. 2015 15:45

Povestea de viață a Mariei Ion, femeia de serviciu care a pierit în incendiul din clubul Colectiv: a murit purtând cercei și ceas de împrumut | EXCLUSIV FOTO&VIDEO

Distribuie

Maria s-a născut, parcă, pentru a suferi o viață întreagă. Atât cât i-a fost hărăzit să trăiască...S-a măritat de tânără, din dragoste adolescentină. A făcut cinci copiii cu bărbatul iubit și, când credea că modesta ei viață își găsise cursul, a primit o grea lovitură. Tatăl copilașilor ei, Marian, a murit răpus de un atac cerebral. De atunci, Maria s-a trezit prinsă în vâltoarea unei lupte crâncene pentru supraviețuire în care, cum numai ea a știut, a adus pe masă o pâine copilașilor ei de care nu s-a despărțit decât în clipa morții.
"Era o femeie extraordinară, modestă... Avea ce mânca, mânca. Nu avea, nu mânca, dar copilașii ei, lumina ochilor ei din cap, mâncau, erau îngrijiți. Ca să aibă lemne de foc a spart până și dulapul și patul, ca să nu moară de frig în cămăruța care nu are nici curent, nici gaze...", spune Florica Ion, cumnata femeii.
Lovită de o sărăcie cruntă, Maria nu s-a sfiit să accepte, cu demnitate, orice slujbă care să-i aducă un bănuț. A spălat holuri de bloc, a dereticat prin casele unor oameni mai avuți, a spălat covoare și a făcut cuărățenie în toaletele. În ultimele săptămâni de viață, femeia reușise să se "lipescă" de patronii Clubului Colectiv care, atunci când existau evenimente, o chemau să facă curat în toalete. Răsplata, 100 de lei primiți la finele programului, adică spre dimineață, când totul trebuia să strălucească...

Acum trei zile, Maria era acasă, în cămăruța ei modestă, aruncată într-o curte sordidă din sectorul 2 al Capitalei. În jurul ei, cei cinci copii ai săi și tatăl ei, un bătrân bolnav, fără un picior și pe jumătate paralizat. Telefonul îi sună și Gerogiana, colega ei de serviciu, o roagă să meragă la lucru în locul ei. "Am copilul bolnav, nu am cu cine să-l las", a fost rugămintea la care Maria, la rându-i mamă, a avut un singur răspuns. "Sigur că da!".
Trecuse puțin de ora opt seara când femeia își săruta copiii și tatăl suferind și pleca de acasă. "Era foarte bucuroasă. Știa că peste câteva ore urma să vină acasă cu o sută de lei pentru mâncare. Ca niciodată, s-a îmbrăcat frumos, s-a machiat, și-a pus în urechi niște cercei de la o vecină și la mână un ceas de la unul dintre copii. Parcă presimțea ceva. Și așa ne povestise că, în vis, i s-au arătat părinții care o voiau la ea. Și, uite, au luat-o..", își amintește una dintre vecinele care locuiește în aceeași curte meschină, ruptă de orice urmă de civilizație.
Câteva ore mai târziu, peste copiii ei s-a prăvălit cerul. Un telefon primit noapte îi anunța că la clubul Colectiv a izbucnit un incendiu. "Mama o fi scăpat?", s-au intrebat plini de speranță. Până spre zori, rudele femeii au bântuit pe la toate spitalele în speranța că mama lor e doar rănită. La IML, însă, totul s-a sfârșit...Polițiștii le-au spus că au găsit-o pe jos, pe un hol, lângă toaletele din spatele scenei. Avea ochii căscați de groază și gura deschisă larg, ca și cum ar fi vrut să strige după ajutor. Nu focul a ucis-o, ci mulțimea înnebunită de spaimă care a strivit-o în cursa către scăparea din infern....
 

„Eu trebuia să fiu în locul tău!”


Maria Ion s-a întors ei acasă, în rochie de mireasă, așezată într-un sicriu alb. Toata suflarea străzii unde locuia s-a strâns la căpătâiul ei. Unii au rămas împietriți, alții și-au strigat durerea cât au putut de tare în lacrimi amare. La căpătâiul femeii a venit și Georgiana, colega ei de serviciu care, fără să vrea, a trimis-o la o moarte îngrozitoare. ” Te-am omorât. Eu trebuia să fiu, acolo, în locul tău. Eu trebuia să fiu moartă acum”, și-a descărcat femeia sufletul în timp ce săruta obrajii prietenei sale.
FOTO: Vlad Chirea
 

Incendiu la clubul Colectiv. Ce s-a întâmplat

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seară, în jurul orei 23, în clubul Colectiv din Capitală. Bilanțul provizoriu este unul îngrozitor: 27 persoane decedate și alte 146 au suferit arsuri grave. Răniții au fost transportați la mai multe spitale din Capitală. Zeci de ambulanțe și echipaje SMURD și toate autospecialele ISU București-Ilfov au acordat ajutor la fața locului.
 
Incendiul ar fi izbucnit de la materialele pirotehnice pregătite pentru show. Flăcările de la artificii au cuprins un stâlp din club și s-au extins cu repeziciune de la buretele care antifona încăperea, din cauza spațiului mic și a materialelor din jurul scenei. Tavanul s-ar fi prăbușit peste tinerii aflați în club.
 
În clubul respectiv urma să aibă loc un concert al trupei Goodbye To Gravity, iar alături de aceasta urmau să urce pe scenă și artiști români.
Autoritățile au oferit mai multe numere de telefon de la care se pot afla amănunte despre persoanele rănite în incendiul din clubul Colectiv: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii