„Protestatarii nu doresc să ajungă în Capitală, lucrul acesta a fost deja lămurit în repetate rânduri cu cei care protestează și cu care avem un dialog foarte bun. În schimb, există încercarea de a provoca autoritățile. Au existat, cel puțin în weekend, încercări de a forța barajele realizate de persoane care instigă la violență, nu de protestatari. Acesta e marele risc. Apelul nostru e fix în aceeași direcție, să nu se lase instigați de cei care vor să instige la fapte antisociale”, a spus prefectul.
Rareș Hopincă, cel care a asistat la negocierile dintre reprezentanții protestatarilor și reprezentanții Guvernului, a spus că legea nu poate fi schimbată peste noapte, astfel încât toate doleanțele transportatorilor să fie rezolvate.
„Un proiect de lege nu poate fi adoptat de pe o zi pe alta. E necesară o largă consultare a tuturor actorilor economici implicați pentru că, de exemplu, revendicările transportatorilor trebuie să ajungă la cunoștința tuturor actorilor implicați, nu doar a acelor care-i reprezintă pe protestatari și atunci e necesar un timp suplimentar de pregătire a măsurilor legislative”, a declarat Rareș Hopincă.
În privința fermierilor, el a precizat că toate revendicările au fost prezentate în weekend ministrului agriculturii. „Majoritatea au fost acceptate și a fost convenit un calendar ferm de implementare. Deci despre aceste revendicări, majoritatea sunt rezolvate. Dialogul continuă”, a mai declarat prefectul Capitalei.
Protestele continuă luni, 15 ianuarie, pentru a șasea zi consecutivă, după ce negocierile din weekend dintre fermieri, transportatori și reprezentanții Guvernului au eșuat. Mai multe autocamioane și tractoare se află în Afumaţi, la intrarea în București, din cauza fermierilor și transportatorilor ieșiți să protesteze.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro