Mergi direct la conținut »
Pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Iași continuă. 60.000 de credincioși, înscriși până acum pe liste
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Iași continuă. 60.000 de credincioși, înscriși până acum pe liste

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Iași continuă. 60.000 de credincioși, înscriși până acum pe liste

Aproape 60.000 de persoane s-au înscris până în prezent pe listele Episcopiei Romano-Catolice din Iași pentru a participa pe 1 iunie la vizita Suveranului Pontif, Papa Francisc.

De Cătălin Hopulele,

“Sunt opt zone predefinite unde vor sta credincioșii, pe care le-am stabilit împreună cu reprezentanții autorităților locale, iar biletele vor avea însemne speciale pentru zonele respective. Dacă un grup vine, spre exemplu, din Bacău, va ști exact spre ce poartă de acces să se îndrepte, ca să fie și mai ușoară venirea și defluirea credincioșilor“, a declarat pr. Adrian Blăjuță, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iași.

Înscrierile în parohii se vor încheia pe 1 mai, iar înscrierile online vor continua până în ziua dinaintea venirii Papei Francisc, fiindcă aceia care se înscriu online primesc automat permisul de trecere. Vor mai exista însă o serie de permise de acces distribuite în toate parohiile după data de 1 mai, în cazul în care vor fi întârziați care nu s-au înscris până la acel moment sau care nu au știut că trebuie să se înscrie.

”Să mergem împreună”, imnul compus special pentru eveniment

În momentul de față, Episcopia Romano-Catolică anticipează că la Iași vor ajunge 300 de autocare și peste 3.000 de mașini personale. În prezent, aceștia poartă discuții cu CFR pentru a vedea dacă pot angrena și garnituri de tren care să aducă oamenii din Moldova. “Momentan discutăm cu cei de la căile ferate pentru a vedea cum se pot suplimenta anumite garnituri de tren. De fapt, discuția este dacă putem avea trenuri speciale care vin la Iași sau o suplimentare a liniilor deja existente”, a mai precizat reprezentantul Episcopiei Romano-Catolice.

Peste strigătul Alexandrei s-au așternut praful și pulberea din curtea casei ororilor lui Dincă
Recomandări

Peste strigătul Alexandrei s-au așternut praful și pulberea din curtea casei ororilor lui Dincă

Pentru pregătirea vizitei Papei, episcopia a pregătit un imn special, “Să mergem împreună!”, compus integral de membrii Diecezei de Iași și care va fi unul dintre zecile de cântări ce vor fi susținute de cele 200 de persoane implicate în pregătirea corului din ziua de 1 iunie.

Citește și:

Cum a descoperit o mamă că a fost căsătorită cu un violator în serie. Tatăl îi spunea fiicei sale că abuzurile sexuale sunt pedepse pentru notele mai mici de la școală! Instanța a decis că poate fi judecat în libertate

 

Close
Închide
  Close