MENIU CAUTĂ
27 Apr. 2017 15:36

Prejudiciul în dosarul lui Le Pen a crescut la 5 milioane de euro

Distribuie

Prejudiciul estimat în dosarul de corupție al lui Marine Le Pen este de aproape 5 milioane de euro, au stabilit reprezentanții Parlamentului European citați de AFP.

Potrivit agenției franceze, estimarea de 4.978.122 de euro, este o actualizare a sumei anunțate anterior, după ce au fost descoperite elemente noi în dosar. Potrivit unei note adresate judecătorilor de către avocatul Parlamentului European, suma ar putea să crească chiar mai mult.

Contactat de AFP, avocatul a confirmat această informație.

Inițial prejudiciul în dosarul în care candidata la președinția Franței este acuzată de angajarea fictivă a asistenților eurodeputaților Frontului Național în PE,  a fost de 1,9 milioane de euro.

La sfârșitul lunii ianuarie, Parlamentul European îi somase pe Marine Le Pen și Frontul Național să ramburseze 340.000 de euro, plătiți ca salarii fictive asistenților unor europarlamentari ai FN. În acest sens au fost lansate deja procedurile de recuperare a sumei de 1,1 milion de euro privind șase eurodeputați, între care Marine Le Pen.

Marine Le Pen, care refuză să fie audiată în acest caz, neagă orice neregulă, denunțând o „luptă politică” împotriva ei.

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, marți, 13 noiembrie 2018
Loading...
Comentarii