MENIU CAUTĂ
, de Delia Chilianu

PREMIERĂ/ Centenar cu 100 de costume populare și parada celor 100 de fete din România și Republica Moldova

Distribuie

Un eveniment inedit va avea loc de Ziua Unirii Principatelor Române. Pe 24 ianuarie, 100 de tinere românce și barasabence vor defila în costume populare vechi.

Pe 24 ianuarie, la Galați, va avea loc parada celor 100 de costume populare, pentru că ne aflăm în anul centenarului. Îi invit pe toți cei care vor să vadă o bijuterie arhitecturală să vină la Universitatea Dunărea de Jos, sediul din strada Domnească, ce este incredibil de frumos. Acolo va avea loc parada”, spune Cristina Chiriac, organizatoarea evenimentului.
Costumele populare sunt autentice, certificate de un specialist și au o vechime cuprinsă între 70 și 140 de ani, din colecția Flori de ie, din toate zonele etnografice. ”Am strâns 100 de fete din România și din Republica Moldova și le vom pune să defileze pe toate în același timp. Este un efort imens, dar dorim să redescoperim frumusețea portului popular românesc”,  adaugă Cristina Chiriac, inițiatoarea proiectului RomânIa Centenară. Ea are în colecția sa peste 150 de costume populare, toate autentice, care luate bucată cu bucată formează peste 1.00 de piese adunate din toate zonele României.

 


Citește și:

RADET bagă aeroterme în spitale și-n școli. Rețeaua a ajuns ”ciur”, avariile sunt tot mai dese

EXCLUSIV/Primul turneu, prima lovitură. Băieții de la Voltaj și-au negociat un contract bănos peste Ocean

Citește mai multe despre Cristina Chiriac, costume populare, flori de ie și prezentare de moda pe Libertatea.

Comentarii