De Mihai Niculescu,

Hariri a cunoscut-o pe Candice van der Merwe pe când el avea 43 de ani, iar ea doar 20. Van der Merwe apărea în reclame pentru băuturi energizante și calendare cu costume de baie și câștiga 5.400 de dolari pe an, relatează New York Times.

Cei doi s-au întâlnit într-o stațiune de lux din Seychelles, iar povestea lor de amor ar fi rămas discretă, dacă pe fir nu ar fi intrat autoritățile.

Fiscul din Africa de Sud s-a autosesizat după ce cele 16 milioane de dolari au intrat în contul tinerei și au chemat-o pentru a dezvălui provenința sumelor, ca să plătească impozit.

Fata a venit cu documente și a arătat că banii erau un cadou de la binefăcătorul ei, astfel că a fost scutită de taxe. A fost însă nevoită să-i divulge identitatea și așa s-a aflat totul.

Cu toate acestea, prim ministrul Saad Hariri nu ar fi făcut nimic ilegal, căci i-ar fi dat banii din averea personală.

Mai precis, în mai 2013, el i-a transferat 15.299.965 dolari.

Ulterior, tânăra a mai primit cadou două mașini a câte 250.000 de dolari, dar și alte obiecte scumpe.

Candice a prezentat autorităților judiciare și un schimb de email-uri pe care l-a avut cu Hariri. În unul din ele, ea i-a transmis contul bancar și la final i-a scris „te iubesc”. După câteva zile, în contul ei a apărut suma uriașă.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

De la cadouri de 16 milioane de dolari la probleme financiare

În acest moment însă politicianul trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

Afacerile familiei sale par că se prăbușesc, iar în ultima perioadă angajații nu au mai fost plătiți. Familia lui Saad Hariri deține un grup de firme în domeniul construcțiilor, dar și media, iar în urmă cu câteva luni o parte din afaceri au fost cesionate.

Averea sa a fost estimată de Forbes la 1,9 miliarde de dolari. Afacerile le-a moștenit de la tatăl său, Rafik Hariri care a fost și el premier al Libanului și a fost asasinat în 2005.

Premierul Libanului i-a dat amantei 16 milioane de dolari, pentru câteva nopți de amor. Cum s-a aflat de banii primiți de fotomodelul de lenjerie intimă
Premierul Libanului i-a dat amantei 16 milioane de dolari, pentru câteva nopți de amor

Acum însă, Libanul traversează o criză financiară accentuată, iar guvernul lui Hariri a adoptat măsuri de austeritate care au provocat proteste în țară.

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut
Recomandări

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut

Premierul Hariri nu a vrut inițial să răspundă la întrebările legate de relația cu Candice van der Merwe și cadourile pe care i le-a făcut.

Însă a doua zi după ce New York Times a publicat articolul, prim-ministrul Libanului a făcut precizări, spunând că știrile negative nu-i vor afecta activitatea.

„Indiferent de campania lansată la adresa mea și orice se spune, voi continua să guvernez” a spus marți, într-un comunicat.

„Este adevărat că trecem prin dificultăți economice și trebuie să luăm decizii curajoase. De fiecare dată când înregistrăm un succes, suntem criticați” a spus el, fără să facă niciun fel de referire la relația cu tânărul model și sumele uriașe pe care i le-a făcut cadou.

Ce a făcut cu banii primiți cadou

Tânăra nu a putut fi contactată pentru comenta faptele, dar trei dintre avocații ei și tatăl acesteia au refuzat să discute cu jurnaliștii. Totuși, într-o declarație date în fața instanței, Candice a dat detalii despre relația sa cu premierul libanez. Ea a povestit că a fost recrutată (de agenția de modele, n.r.) pentru a călători la un complex exclusivist din Seychelles, care era frecventat de ”unele din cele mai bogate persoane din lume, incluzând miliardari pentru care banii nu au nici o însemnătate”.

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte
Recomandări

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte

Când a ajuns la hotel, i s-a luat pașaportul, nu a avut voie să facă poze și a petrecut câteva zile într-un lux absolut, cu petreceri absolut fabuloase, a relatat ea. Așa l-a cunoscut și pe politicianul libanez, cu care a petrecut patru zile, cunoscând o serie de alte persoane importante.

Ulterior cei doi iubiți au mai avut și alte întâlniri fierbinți, în alte locații exclusiviste din lume.

Cu banii primiți cadou, fata care acum are 23 de ani, a cumpărat proprietăți de peste 10 milioane de dolari, incluzând o casă într-un cartier de lux din Cape Town, cu o piscină exterioară și vedere la ocean. Ea a mai împrumutat 2,7 milioane de dolari către o companie de imobiliare a tatălui ei.

Sursa foto: EPA

Citeşte şi:

Documente | Conducerea școlii dintr-un sat din Galați e acuzată că face bani pe spatele copiilor săraci. Refuzi să dai bani pe meditații, ești amenințat cu repetenția!

Procurorul care a ținut polițiștii la ușa lui Dincă „și-a exercitat atribuțiile cu gravă neglijență”. Raportul Inspecției Judiciare, trimis la CSM

Înainte de Greta a fost Severn! Acum trei decenii, o canadiancă de 12 ani le cerea socoteală liderilor lumii la un eveniment al Națiunilor Unite

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații