Joi, 06 septembrie 2018, 22:47

Ambasada Olandei la București a anunțat pe Facebook vizita premierului Mark Rutte în România, săptămâna viitoare. În mesajul publicat pe rețeaua socială, se menționează că Mark Rutte va discuta mai întâi cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, urmând ca apoi să se întâlnească cu premierul Dăncilă la Palatul Victoria.

Accentul discuțiilor va fi pus pe cooperarea dintre România şi Țările de Jos în termeni politici şi economici, atât bilateral, cât şi în cadrul Uniunii. România va deţine preşedinţia UE într-un moment în care regatul unit va adera la UE, dar vor avea loc şi negocierile privind viitorul buget al UE. De asemenea, Rutter va purta discuții și pe alte probleme europene actuale, cum ar fi migraţia şi viitorul Europei.

Vizita se va încheia seara cu un dineu, potrivit postării de pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Olandei la Bucureşti.

Premierul Olandei a declarat, în iunie, că România nu poate fi primită în Schengen până nu va îndeplini toate condițiile cerute de MCV.

Vreau să fie foarte clar: salut faptul că atât România cât și Bulgaria vor să adere la spațiul Schengen. Suntem conștienți de tot efortul depus în acest sens, însă munca lor este departe de a se fi terminat. Cele două state trebuie să îndeplinească mai multe condiții menționate în MCV. Corupția este unul dintre ele. O înțelegere este o înțelegere, și nu putem permite țărilor care nu îndeplinesc aceste cerințe să intre în Spațiul Schengen”, spunea Mark Rutte.


CITEȘTE ȘI:

Războiul Palatelor. Care au fost momentele de conflict dintre președinte și premier și cine a câștigat

Bătălia din PSD. Gabriela Firea și lista ”nefăcutelor” PMB – cât de necesar era Guvernul?