Mergi direct la conținut »
Premierul Viorica Dăncilă, apel către cei care îşi iubesc ţara: "Veniţi cu soluţii constructive şi haideţi să facem ce trebuie pentru a îmbunătăţi infrastructura în România!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Premierul Viorica Dăncilă, apel către cei care îşi iubesc ţara: „Veniţi cu soluţii constructive şi haideţi să facem ce trebuie pentru a îmbunătăţi infrastructura în România!”

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Marți, 19 martie 2019, 15:57

Premierul Viorica Dăncilă a lansat un apel, marţi, în şedinţa de Guvern, către "cei care îşi iubesc ţara", să vină cu soluţii constructive astfel încât proiectele de infrastructură de transport să fie accelerate.

Ad placeholder

„S-a vorbit despre cea mai acută problemă – infrastructura de transport. Avem această obligaţie, ca după ani de zile în care acest domeniu a mers cu încetinitorul, să meargă de acum pe repede-nainte. A venit momentul să punem toţi umărul la acest proiect. Lansez un apel către toţi cei care îşi iubesc ţara să ne unim în jurul acestei nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură. Veniţi cu soluţii constructive şi haideţi să facem ce trebuie pentru a îmbunătăţi infrastructura în România! Aş vrea să fac o scurtă paranteză aici, pentru că e singura modalitate ca toţi românii adevăraţi să afle aceste lucruri. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale. M-a informat ieri ministrul Transporturilor că la sfârşitul lunii ianuarie acordul de mediu pentru autostrada Piteşti – Sibiu a fost contestat de trei persoane, doi cetăţeni din România şi unul din Dublin”, a spus Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Ea a adăugat că motivele invocate de cei care au contestat acordul de mediu au fost numărul insuficient de culoare pentru mamifere mari şi insuficienta cercetare a locaţiilor pentru lilieci.

„Mă întreb: cum este posibil aşa ceva? În acelaşi timp, mă întreb ce interese au aceşti oameni, pentru că, cu siguranţă, nu au interes pentru România şi pentru români. Vreau să mulţumesc doamnei viceprim-ministru Graţiela Gavrilescu în acest sens, pentru că o serie de alte proiecte care erau blocate de ani de zile din acest motiv astăzi au intrat în linie dreaptă. Deja am îmbunătăţit legislaţia pentru a scăpa de aceste blocaje şi am extins legea parteneriatului public-privat, posibilitatea de a realiza cât mai multe proiecte de infrastructură în paralel”, a adăugat ea.

Potrivit premierului, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se află în Parlament marţi pentru a susţine modificările la legea achiziţiilor.

Ministrul Răzvan Cuc: La autostrada Sibiu – Piteşti a fost depusă o contestaţie

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, pe de altă parte, la Parlament, că la autostrada Sibiu – Piteşti a fost depusă o contestaţie, de către o firmă participantă la licitaţie, el anunţând că va avea o discuţie cu această firmă pentru că „nu îi mai tolerează pe contestatarii de meserie”.

Ad placeholder
Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică
Recomandări
Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică
 

„Este vorba de lotul Sibiu – Boiţa, s-a depus în cursul zilei de ieri chiar când mă întorceam de pe şantier, am fost şi eu informat de această contestaţie. O să am şi eu o discuţie, împreună cu dl Neaga şi cu o comisie de la CNAIR, cu firma care a depus contestaţia să văd şi eu motivele pentru care a depus, pentru că vă spun un lucru: nu îi mai tolerez pe aceşti contestatari de meserie care, de-a lungul vremurilor, mie cel puţin mi-au arătat că nu au excelat în implementarea proiectelor pe care le-au avut”, a afirmat Răzvan Cuc, la Parlament, întrebat în legătură cu contestaţia depusă pentru autostrada Sibiu – Piteşti.

Ad placeholder

El a spus că este vorba despre o firmă care a participat la licitaţia acestui proiect.

Citeşte şi: Cum a recuperat DIICOT inventarul Tezaurului României de la Moscova, după ce a aflat că dosarul este negociat cu oameni de afaceri ruși!

Ad placeholder
Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
PARTENERI - GSP.RO
Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
Ce se întâmplă în familia patronului Hexi Pharma. Văduva lui Dan Condrea n-a avut pic de milă față de fiica și fosta soție
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce se întâmplă în familia patronului Hexi Pharma. Văduva lui Dan Condrea n-a avut pic de milă față de fiica și fosta soție
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close