MENIU CAUTĂ

Preoții de rang înalt din Suceava au mers cu un Rolls-Royce la slujbă. Vehiculul, fără rovinietă / VIDEO

Distribuie

Preoții de rang înalt din Suceava care au venit la slujbă cu un autoturism Rolls-Royce și un alt bolid de lux au atras indignarea opiniei publice. Imaginile cu mașinile de lux ale înalților prelați veniți la slujba de sfințire a unei biserici au stârnit indignarea cetățenilor din comuna Baia, Suceava, iar apoi și a românilor din mediul virtual. Filmulețul a fost postat pe Facebook și a devenit rapid viral. La o simplă verificare online, se poate vedea, însă, că autoturismul nu are rovinieta plătită.

Preoții de rang înalt din Suceava care au venit la slujbă cu un autoturism Rolls-Royce și o altă mașină de lux sunt ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și PS Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, arată obiectivdesuceava.ro.

Nu cu una, ci cu două mașini de colecție au ajuns înalții prelați din Biserica Ortodoxă Română. Oamenii din localitate au reacționat imediat, cu cuvinte deloc măgulitoare la adresa preoților iubitori de lux.

”Am crezut că e o nuntă cu maneliști. Strigător la cer”

Dumnezeu să mă ierte, dar cemașini au popii, parcă au muncit pe șantier în străinătate” a spus cu năduf, o localnică.(…) ”Am crezut că e o nuntă cu maneliști. Strigător la cer” a reacționat o altă femeie.

În ciuda valorii de aproape 100.000 de euro, mașina Rolls-Royce înmatriculată în Suceava nu are însă rovinieta plătită. O demonstrează evidențele CNAIR, care se pot consulta public. Taxa de rovinietă trebuia plătită pentru ca preoții să poată circula cu autoturismul pe drumurile naționale.

Construcția bisericii din Baia a început în anul 2004, dar a fost nevoie de 12 ani pentru ca pereții să fie pictați. Donații materiale au făcut Gigi Becali, dar s-au alocat sume și de la primăria localității, notează sursa citată.


Cum îți învingi teama de a vorbi în public? Psihologul Libertatea te învață cele mai eficiente trucuri


 

Citește mai multe despre rolls royce pe Libertatea.

Comentarii