De Flavius Toader,

Hubei Daily, un ziar din provincia unde a izbucnit epidemia din China, a anunțat luni că prima clădire a spitalului din Wuhan a fost terminată după doar 16 ore de la începerea construcției.

Informația, care oferea și o fotografie de la fața locului, a fost preluată de site-ul în limba engleză al Cotidianului Poporului, portavocea guvernamentală.

Imaginea folosită este una de arhivă FOTO: Twitter/Cotidianul Poporului

Doar că, așa cum au observat comentatorii de pe rețelele sociale, fotografia oferită drept dovadă de cele două ziare era una de arhivă și nu reflecta realitatea de la fața locului.

Imaginea de arhivă folosită pentru ilustrarea ”reușitei” din Wuhan

În consecință, pe contul de Twitter al Cotidianului Poporului, mai mulți utilizatori s-au grăbit să acuze ”Fake News-ul” practicat de oficiali.

”Este neclar dacă clădirea a fost într-adevăr ridicată, iar editorii au ales să folosească o imagine de arhivă”, scrie Shanghai.ist. În orice caz, știrea inițială de pe Hubey Daily a fost ștearsă.

Spitalul din Wuhan, primul din cele două care urmează să fie ridicate în marele oraș, va avea 1.000 de paturi și 25.000 de metri pătrați și ar trebui să fie gata pe 3 februarie.

Citeşte şi:

Istorie aruncată pe maidan. Se sapă noaptea în situl istoric al Constanței și pământul plin de comori e cărat la marginea orașului!

Cât de eficiente sunt măștile împotriva coronavirusului și cât pot reduce scannerele din aeroporturi răspândirea virusului

UPDATE | Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat în Germania. Măsurile luate de autorități