Mergi direct la conținut »
Presa internațională după ce Parlamentul României a adoptat revizuirea Constituției, pentru redefinirea familiei tradiționale
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Presa internațională după ce Parlamentul României a adoptat revizuirea Constituției, pentru redefinirea familiei tradiționale

Presa internațională după ce Parlamentul României a adoptat revizuirea Constituției, pentru redefinirea familiei tradiționale

Agențiile de presă internaționale au relatat despre decizia Parlamentului de a adopta revizuirea Constituției și organizarea unui referendum pentru redefinirea familiei. Jurnaliștii străini scriu că țara noastră, una dintre puținele din UE care nu acceptă căsătoria sau uniunea socială dintre persoanele de același sex, se îndepărtează mai mult de acest principiu prin această decizie.

REUTERS titrează: ”România se apropie de eliminarea căsătoriei între persoane de același sex”.

Jurnaliștii britanici scriu că Senatul României a sprijinit, în mod copleșitor, marți, o inițiativă cetățenească pentru schimbarea definiției familiei în constituție printr-un referendum la nivel național. O mișcare care ar putea face imposibilă legalizarea în viitor a căsătoriilor între persoane de același sex.

Coaliția pentru Familie a adunat 3 milioane de semnături în 2016, încercând să organizeze un referendum pentru a modifica formularea constituțională de ”soți” în cea de „un bărbat și o femeie”, atunci când vine vorba de familie, mai scriu jurnaliștii de la Reuters.

Agenția de presă franceză amintește că votul Camerei Deputaților de anul trecut a fost criticat de comunitatea LGBT și de grupurile locale și internaționale care luptă pentru drepturile omului. De asemenea, zeci de membri ai parlamentului european au criticat decizia temându-se că printr-o astfel de schimbare se va ajunge la o erodare a drepturilor democratice la nivelul UE.

Căsătoria de același sex este legală sau urmează să fie legală în jumătate din cele 28 de țări ale Uniunii Europene, iar altele recunosc parteneriatele civile între persoane de același sex.

Inițiativa românească a fost susținută de bisericile ortodoxă, greco-catolică și romano-catolică, ai amintește Reuters, care scriu că în prezent Codul civil al României interzice deja parteneriatele civile înte persoane de același sex.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

În iunie, Curtea Europeană de Justiție a decis că statele din Uniunea Europeană care nu au legalizat căsătoria între persoane homosexuale trebuie să ofere totuși drepturi de rezidență pentru soții de același sex egale cu cele ale partenerilor lor, încheie Reuters.

The Associated Press scrie pe acest subiect titrând ”Parlamentul României votează în favoarea căsătoriei între bărbați și femei”.

Senatorii români au aprobat o lege care să deschidă calea pentru schimbarea constituției pentru a menționa în mod explicit că o căsătorie este o uniune dintre un bărbat și o femeie, scrie AP.

Jurnaliștii americani explică și ei că senatorii au votat marți pentru a schimba constituția, care în prezent prevede că căsătoria este o uniune între „soți”. Votul vine după ce Camera Deputaților a aprobat, în mod copleșitor, aceeași măsură.

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania
Recomandări

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania

 

AP îl citează pe senatorul Partidului Social Democrat, Șerban Nicolae, care a declarat că votul s-a bazat pe motive religioase: „Suntem o națiune creștină de 2000 de ani”.

România, împreună cu Polonia, Slovacia, Bulgaria, Lituania și Letonia, nu recunosc căsătoriile între persoane de același sex și nici nu oferă protecție juridică cuplurilor de același sex, încheie AP.


Citește și: Capii celei mai mari rețele de trafic de heroină din București au fost prinși! Unul din ei și-a transformat restaurantul în depozit pentru droguri


 

Close
Închide
  Close