Mergi direct la conținut »
Preşedintele Klaus Iohannis l-a eliberat din funcţie pe procurorul Mircea Negulescu
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Preşedintele Klaus Iohannis l-a eliberat din funcţie pe procurorul Mircea Negulescu

Procurorul Mircea Negulescu a fost eliberat din funcţie de preşedintele Klaus Iohannis. Decizia şefului statului vine în urma deciziei Înaltei Curţi de Casație și Justiție a României, care a decis, pe 8 aprilie, excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu.

De Valentina Postelnicu,

Anunţul a fost făcut, luni, de președintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a semnat decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina – ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis pe 8 aprilie excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, după ce a admis recursul formulat de Inspecția Judiciară.

Decizia Instanței Supreme a reprezentat soluționarea definitivă a contestației sale împotriva deciziei din 30 ianuarie de excludere din magistratură, luată de Secția pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Lucian Onea și Mircea Negulescu, zis „Portocală”, sunt acuzați de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție că ar fi constituit un grup infracțional organizat la care ar fi aderat toți procurorii și polițiștii de la DNA Ploiești cu scopul de a fabrica dosare penale unor „nevinovați” precum fostul deputat PSD Vlad Cosma și de a smulge denunțuri de la acesta împotriva lui Liviu Dragnea, Sebastian Ghiță și Victor Ponta.

Citeşte şi: La Palatul Cotroceni cântă plictiseala! Cartea președintelui Iohannis despre ideea generoasă a Europei unite conține o colecție năucitoare de banalități!

Close
Închide
  Close