Luni, 07 august 2017, 15:26

Elina Berglund Scherwitzl, care este expert în fizică nucleară, s-a săturat să folosească contraceptive hormonale, dar spune că nu era pregătită încă să aibă un copil, așa că și-a folosit cunoștințele și gândirea analitică pentru a dezvolta un sistem care să o atenționeze cu exactitate care este perioada fertilă și când poate întreține relații sexuale fără să își facă griji cu privire la o sarcină.

”În timpul căutărilor pentru o metodă contraceptivă naturală am descoperit că poți ști când ești ferită în funcție de temperatura corpului, iar pentru mine a fost o adevărată revelație”, a povestit, Elina, de unde a pornit atunci când a inventat aplicația.


Citește și: EXCLUSIV. Saturn, stațiunea aproape moartă. Hotelurile n-au mai văzut o vopsea de ani, magazinele au lacătele puse, la fel și multe dintre restaurante

Folosind formule matematice și analize de date, ea a reușit să dezvolte un algoritm care să fie atât de precis încât să stabilească exact care este perioada de ovulație în timpul ciclului menstrual.

Rezultatul a fost atât de reușit încât împreună cu soțul său, tot fizician, s-au decis să-l transforme într-o aplicație de mobil, Natural Cycles. Ceea ce face aplicația lor, folosită în prezent de peste 300.000 de persoane este faptul că, în urma unor teste medicale, a devenit primul dispozitiv de pe planetă certificat în mod formal ca metodă contraceptivă. Aplicația a obținut acceptul de a fi utilizat pe teritoriul Uniunii Europene ca metodă contraceptivă.

Potrivit descrierii aplicației aceasta oferă o eficiență de prevenire a sarcinii de 99.5%.


Citește și: Moștenirea lui Nicu Constantin a ajuns tot la un artist. Nae Alexandru, urmașul marelui maestru al comediei