De Alin Petrică,

Deși secțiile de votare s-au deschis la ora 12.00 (ora 13.00, ora României), românii care locuiesc în zonă au ajuns la Consulat încă de la primele ore ale dimineții. Jurnalistul Alin Petrică a stat de vorbă cu ei și transmite, pentru Libertatea, care e starea de spirit în regiunea valenciană.

În cârje la vot

Prima la coadă a fost românca Roxana Borojan, din Castellon, care a venit în cârje să voteze, ajutată de soțul ei.

”Vrem o schimbare pentru copiii noștri. Dacă pentru noi nu s-a putut împlini, cel puțin sperăm pentru copiii noștri într-un viitor mai bun. Și o schimbare se poate face numai prin votare”, a spus femeia.

În aproximativ 30 de minute după ce s-a deschis secția au votat 57 de persoane. Mulți dintre ei nu știau că ar fi putut să vina ca Consulat, unde a fost organizată una dintre cele trei secții de votare din Castellón de la Plana și într-una din zilele următoare.

Un milion de români de români în Spania

Votul în diaspora la alegerile prezidențiale 2019 a început vineri și se va desfășura timp de 3 zile. În Spania, unde locuiesc peste un milion de români, sunt 143 de secții de votare, aproape de 3 ori mai multe decât la alegerile europarlamentare din luna mai.

Foto: Alin Petrică

Citeşte şi:

Atenție! Începe contraofensiva lui Tetelu la cele mai plicticoase alegeri prezidențiale din România. Maraton de 12 ore LIVE pe Libertatea.ro. ”Pe ei, pe mama lor!”

UPDATE | Alegeri prezidențiale 2019 în diaspora. S-a depășit recordul voturilor în afara țării. Peste 645.000 de români au votat. S-au format cozi la secțiile din Londra

Cine intră în turul doi al alegerilor prezidențiale? Ce indică toate sondajele și care sunt marile necunoscute

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși
HOROSCOP

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși