Mergi direct la conținut »
Prima mașină electrică fabricată în România se produce la Cluj. Cum arată și cât costă minunea Galerie foto
4imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Prima mașină electrică fabricată în România se produce la Cluj. Cum arată și cât costă minunea

Prima mașină electrică fabricată în România se produce la Cluj. Cum arată și cât costă minunea

Prima mașină electrică fabricată în România se produce la Cluj. Rezistă fără să fie încărcată 90 de kilometri dar autonomia poate fi extinsă și cu niște baterii pe litiu. Mașina a fost deja omologată și este scoasă la vânzare.

De Mihai Niculescu,

Prima mașină electrică fabricată în România este opera unui întreprinzător clujean, relatează ziuadecluj.ro

Oamenii au văzut-o pe stradă și au postat imaginile pe facebook. „Vă place mașinuța? E electrică. Produsă la Cluj” spun cei impresionați de vehicul.

Mașina are o autonomie de 90 km, însă aceasta poate fi livrată și cu baterii litiu care îi conferă o suplimentare de 50 km. Prețul de achiziție a acesteia ajunge la 13.750 de euro, însă prin programul de mediu se plătește jumătate din sumă.

Autovehiculul este deja omologat și se află pe lista Ministerului Mediului și este compatibil atât cu voucherele din programul Rabla, cât și cu cele din Rabla Plus.

Numărul autoturismelor ecologice vândute în România a ajuns, în primele cinci luni din 2018, la 1.372, aproape dublu faţă de intervalul similar din anul anterior, când se vânduseră 726 de exemplare “verzi”, relevă Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Sursa foto: ziuadecluj.ro


REPORTAJ/Un fost model Playboy salvează animale abandonate: „O poză cu mine dezbrăcată are sute de like-uri. Dacă postez un căţel, îmi dă like mama“/ FOTO


 

Close
Închide
  Close