Mergi direct la conținut »
Japonia a plasat un satelit pe orbită care va urmări facilitățile militare ale Coreei de Nord
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Japonia a plasat un satelit pe orbită care va urmări facilitățile militare ale Coreei de Nord

Japonia a plasat un satelit pe orbită care va urmări facilitățile militare ale Coreei de Nord

Agenția aerospațială niponă și compania japoneză Mitsubishi Heavy Industries au plasat, marți, pe orbită un satelit spion care va monitoriza facilitățile militare ale Coreei de Nord.

Satelitul Radar 6 a fost lansat de o rachetă H-2A de la centrul spațial Tanegashima, din sudul insulei omonime, la ora locală 13:20, la cica 1.000 de kilometri sud-vest de Tokyo.

Satelitul s-a separat de rachetă la aproximativ 20 de minute d ela lansare și s-a înscris pe orbită, arată postul NHK, citat de Agerpres.

Lansarea urma să aibă loc luni, dar a fost amânată din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Guvernul de la Tokyo va folosi același satelit pentru fotografierea zonelor afectate de dezastre naturale.

Programul nipon de sateliți spion a fost dezvoltat după ce, în 1998, Coreea de Nord a efectuat un test de rachetă care a zburat deasupra teritoriului japonez, provocând temeri.

Sub conducerea lui Kim Jong-un, Phenianul și-a intensificat programele nucleare și balistice. 20 de lansări de rachete au fost efectuate anul trecut, iar în luna septembrie 2017, a fost dus la captă cel de-al șaselea și cel ami puternic test nuclear.

Lansarea a coincis cu summitul istoric dintre președintele american, Donald Trump, și liderul nord-coreean, Kim Jong-un, la Singapore, având pe agendă denuclearizarea Peninsulei Coreea.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ De pe scena teatrului medieval, Lavinia Șandru a strigat la ”norod”: ”Eu, doamna Clara, am ajuns de râsul lumii?!”


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close