Mergi direct la conținut »
Primari din Alianța Vestului participă la protestul „România vrea autostrăzi”. „Una din cele mai mari lipsuri ale ţării noastre este lipsa autostrăzilor”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primari din Alianța Vestului participă la protestul „România vrea autostrăzi”. „Una din cele mai mari lipsuri ale ţării noastre este lipsa autostrăzilor”

Primari din Alianța Vestului participă la protestul „România vrea autostrăzi”. „Una din cele mai mari lipsuri ale ţării noastre este lipsa autostrăzilor”

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, și Mircea Hava, edilul din Alba Iulia, au anunțat că se alătură vineri protestului #șîeu „România vrea autostrăzi”. Robu spune că la ora 15 va fi în drum spre București, însă se va opri timp de 15 minute pentru a face live pe Facebook.

Primarul Timișoarei este de părere că România ar putea pune la punct în privința autostrăzilor în doi ani dacă există voință.

„Eu nu pot să le cer angajaţilor, că e zi scurtă astăzi, să vină sau să-i ţin până la ora 15.00. Ce pot să vă spun este că eu astăzi voi fi în drum spre Bucureşti, mă duc cu maşina la Bucureşti şi la ora 15.00 mă voi opri undeva şi împreună cu colegii cu care ne deplasăm vom participa la protest. O să încercăm să facem o transmisie live a protestului nostru. Mă opresc din activitate 15 minute, activitate care va fi la acea oră deplasarea la Bucureşti”, a declarat Nicolae Robu, conform Mediafax.

Robu susține că rețeaua de autostrăzi ar trebui să reprezinte o prioritate pentru România.

„Trebuie să fim conştienţi că una din cele mai mari lipsuri ale ţării noastre este lipsa autostrăzilor. Este inadmisibil ca în anul 2019, o ţară cu potenţialul României, de mărimea României, să aibă o reţea de autostrăzi atât de redusă. După părerea mea, dacă ar trebui să facem o listă de priorităţi, ce trebuie să facem în ţara noastră cel mai stringent acum, pe prima poziţie ar trebui să trecem autostrăzile. Trebuie multe altele, dar cu asta trebuie să începem, pentru că aici trebuie o concentrare de forţe, în doi ani ne putem pune la punct, în doi ani, dacă într-adevăr este o prioritate în fapte, şi nu în vorbe. Cu prioritate în vorbe mai trec zeci de ani şi tot coada Europei vom fi. Tehnologia actuală, forţa de a construi actuală, permite ca în doi ani să faci mii de kilometri de autostradă”, a spus Nicolae Robu.

De asemenea, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a anunțat că se alătură protestului care are vineri, la ora 15.

„Este mai mult decât a fi de acord cu o idee. Este felul nostru de a spune lucrurilor pe nume, de a arăta că, deşi nu are drumurile care s-o unească cu Europa, României îi corespunde spiritul. La 100 de ani de România, forţa românilor e nemăsurată şi actionăm, nu doar observăm. Metoda se poate replica pentru toate marile nevoi pe care le are ţara. Iar reacţia e una firească: îi doare în 14, îi taxăm pe 15! Susţin campania «România vrea autostrazi» #şîeu. Ce vrem să demonstrăm prin asta? Exact ce vor toţi românii obişnuiti: o ţară normală, pe care să n-o traverseze doar Carpaţii şi Dunărea, cu o infrastructură rutieră reală. Desenele din pix pe hârtii imaginare, nu înseamnă autostrăzi sigure, ce se traduc în mii de vieţi salvate. Hai, România, hai că se poate!”, a scris Mircea Hava, pe Facebook.

Şi viceprimarul oraşului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a anunțat că susține campania #şîeu.

„Dragi prieteni, susţin protestul de la ora 15, „România vrea autostrăzi!”. Sper să fie un nou început! Doamne ajută!”, a scris Pleşa.

Om de afaceri Ștefan Mandachi din Suceava a lansat o provocare pentru toți românii: a propus ca în 15 martie să oprească activitatea pentru 15 minute în semn de protest față de lipsa autostrăzilor din România. Ștefan Mandachi, care deține un lanț de restaurante fast-food și un complex hotelier în Suceava, a construit simbolic, în 7 ore, pe un teren privat, cu 17 oameni, primul metru de autostradă din Moldova, pe care îl va inaugura tot în 15 martie. Mai mulţi oameni de afaceri şi mai multe primării s-au alăturat deja demersului.

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România
Recomandări

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România

Ascultă imnul oficial al campaniei „România vrea autostrăzi”.

Știați că Dorin Goian cântă imnul campaniei ”România vrea autostrăzi”? Suceveanul poartă tricoul de la un meci celebru.

sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu


Citește și:

Primele filmări de la Mărculești, lagărul care apare în documentele istorice găsite în dosarul ”Moscova 2”!

EXCLUSIV | Le dădeau alimente amestecate cu nisip! Dosarul „Moscova 2”, care reinventariază tezaurul românesc dus la ruși, conține și dovezi ale masacrului împotriva evreilor din Basarabia aflată în România Mare

Numele domnitorului român Șerban Cantacuzino a fost înscris pe încărcătoarele armei folosite în atacul din Noua Zeelandă, în care 49 de oameni au fost uciși / FOTO


 

Close
Închide
  Close