Mergi direct la conținut »
Provocarea inedită lansată de un om de afaceri pentru toți românii: "Opriți activitatea ca protest față de lipsa autostrăzilor!"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Provocarea inedită lansată de un om de afaceri pentru toți românii: "Opriți activitatea ca protest față de lipsa autostrăzilor!"

Provocarea inedită lansată de un om de afaceri pentru toți românii: „Opriți activitatea ca protest față de lipsa autostrăzilor!”

Un om de afaceri sucevean a lansat, luni, o provocare pentru toți românii, propunând ca în 15 martie să oprească activitatea pentru 15 minute în semn de protest față de lipsa autostrăzilor din România. Ștefan Mandachi, care deține un lanț de restaurante fast-food și un complex hotelier în Suceava, a construit simbolic, în 7 ore, pe un teren privat, cu 17 oameni, primul metru de autostradă din Moldova, pe care îl va inaugura tot în 15 martie.

De Tiberiu Bujdei,

El a spus că în 15 martie, de la ora 15:00, restaurantele sale, hotelul, centrul de conferințe, sala de fitness, cafeneaua și centrul SPA își vor întrerupe activitatea timp de 15 minute. De asemenea, suceveanul spune că se autosuspendă din Baroul Suceava timp de un an tot în semn de protest față de lipsa autostrăzilor și pentru toți avocații care nu pot să-și reprezinte clienții din țară din cauză că nu au pe unde să circule.

Omul de afaceri îi invită pe toți românii, inclusiv oameni de afaceri cunoscuți, să i se alăture în acest demers și să-și suspende activitatea timp de 15 minute în aceeași dată și la aceeași oră.

Mandachi a mai spus că fiecare susținător al demersului este încurajat să provoace alte trei persoane care să se alăture manifestului, de la companii mari, la oameni de afaceri sau angajati.

Mandachi a explicat că a luat inițiativa de a face tot ce depinde de el pentru impulsionarea autorităților de a construi autostrăzi încă din vara anului trecut. El spune că prin restaurantele sale a distribuit milioane de afișe cu mesajul „România vrea autostrăzi”.

Afaceristul sucevean este revoltat că de 15 ani, de când are permis de conducere, a pierdut ani din viață, inutil, la volan și că în România mor anual circa 2.000 de oameni în accidente rutiere, mulți dintre aceștia din cauza lipsei șoselelor de mare viteză. El spune că din 1990 au murit în accidente rutiere aproximativ 60.000 de persoane, echivalentul populației unui oraș mare.

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore
Recomandări

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore

„Cu moartea pe șosele nu se glumește. Am printat milioane de afișe în care mi-am strigat disperarea cu privire la potecile noastre din Moldova. Am creat puțină vâlvă la început, apoi lucrurile s-au domolit și românii își reintră încet, dar sigur în zona molcomă de confort”, a spus Mandachi.

„Monumentul” autostradă din Moldova

El a precizat că a reușit să construiască în mod simbolic un metru de autostradă pe un teren privat cu 17 oameni, în șapte ore, costul fiind de 4.500 de euro.

„Mi se pare absurd să mai treacă încă o generație, iar noi să continuăm să pierdem ani din viață la volan. Nu vreau ca demersul meu să fie catalogat drept un semnal de alarmă pentru că semnalul a fost dat deja de morții nevinovați pe șosele”, a mai spus antreprenorul sucevean.

Omul de afaceri spune că susține realizarea autostrăzii Suceava-Satu Mare, dar și autostrada Iași-Târgu Mureș. El consideră că doar prin exemplu se pot modifica mentalități și își dorește ca manifestul propriu să fie preluat de cât mai mulți oameni, așa încât să se schimbe ceva concret din punct de vedere al infrastructurii rutiere în zona de nord-est a României.

Citește și: VIDEO VIRAL/ Cui a dat un tânăr bucureștean imobilizat în cărucior banii pe care doi trecători i-au oferit, confundându-l cu un cerșetor!

Close
Închide
  Close