MENIU CAUTĂ
13 Iul. 2018 17:18

Primăria Capitalei a folosit fără acord fotografia unei mame cu un bebeluș în brațe. „Îmi doresc scuze din partea Primăriei”

Distribuie

Primăria Capitalei a folosit fără acord fotografia unei mame cu un bebeluș în brațe. Imaginea a fost inclusă în clipul de prezentare a realizărilor primarului general, Gabriela Firea, la doi ani de la preluarea mandatului. Mai apoi, filmarea a fost ștearsă de pe Facebook, modificată și republicată, fără fotografia „găsită prin search pe net”.

În clipul „Rezultate pentru bucureșteni. Anul doi (partea a II-a), o fotografie cu o mamă care își ține la piept bebelușul a fost folosită pentru a prezenta programul de fertilizare in vitro, destinat părinților care suferă de cancer, confom vice.com.

Aceasta este imaginea folosită în clipul Primăriei. Clipul avea miercuri 17.000 de vizualizări
sursă foto: vice.com

Cea care a apare în poză este Adina Rusu. Tânăra de 31 de ani susține că fotografia a fost realizată la botezul fiului ei, în 2016. A fost surprinsă să o vadă inclusă în clipul Primăriei Generale, pentru că nimeni nu i-a cerut acordul pentru a-i fi folosită imaginea.

„Am văzut poza, uitându-mă la filmuleț. A fost un șoc”, a declarat Adina Rusu, artist origami, pentru Libertatea.

Tânăra susține că imaginea emoționantă a fost realizată de fotograful Costin Gheorghe care a fost contactat de realizatorul clipului.

„Din fericire m-a sunat. Mi-a cerut scuze și mi-a zis că el a găsit-o (fotografia, n.red) cu search pe net prin Google. Nu a intrat pe site-ul meu sau pe Facebook. Pur și simplu a folosit niște cuvinte cheie. M-a mirat lucrul acesta pentru că știu că pe site-ul meu nu asociez pozele cu cuvinte cheie”, a precizat Costin Gheorghe, fotograf.

Autorul fotografiei folosite fără acord în clipul Primăriei susține că a discutat cu Teodor Nicolae. Contactat de reporterii Libertatea, bărbatul a afirmat că nu a fost implicat în realizarea clipului de prezentare a realizărilor Primăriei Generale. În dialogul cu fotograful Costin Gheorghe, a avut însă o altă abordare.

 „Dânsul mi-a spus că se simte responsabil pentru chestia asta, dar n-am înțeles bine dacă el este realizatorul sau pur și simplu a realizat poza. Cred că face parte din echipa de realizare a filmulețului (…)Mi-a zis că el a salvat poza și și-a cerut și scuze”

În urma discuției dintre fotograf și cel care a salvat, clipul cu realizări a fost șters de pe Facebook, modificat și publicat fără imaginea care a stârnit controverse.

Imaginea cu Adina Rusu și bebelușul ei a fost ștearsă. Clipul a fost republicat pe Facebook și are 3.100 de vizualizări | sursă foto: Facebook Gabriela Firea

Adina Rusu voia să se adreseze instanței, însă, după înlăturarea fotografiei folosite fără acordul ei, vrea ca Primăria Generală să-i prezinte scuze în mod public.

„Îmi doresc o asumarea publică a acestei gafe, în speranța că vor învăța ceva din asta. Îmi doresc scuze din partea Primăriei”, a declarat Adina Rusu, pentru Libertatea.

sursă foto: Facebook Adina Rusu


Citește și REPORTAJ: Irina Coșescu, prima nevăzătoare care a urcat pe un gheţar din Oceanul Arctic: „Viaţa mi-a arătat că sunt în stare de orice. Cerul este limita!”


 

Citește mai multe despre fotografie și primaria capitalei pe Libertatea.

Comentarii