Mergi direct la conținut »
Primăria Capitalei caută o clădire de aproximativ 1.000 mp. Ce vrea să înființeze în ea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Primăria Capitalei caută o clădire de aproximativ 1.000 mp. Ce vrea să înființeze în ea

Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze Clinica Metropolitană de Stomatologie, care se va afla în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB). Proiectul va fi dezbătut în şedinţa de miercuri, 12 decembrie, a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

În acest sens, ASSMB va fi împuternicită să efectueze demersurile necesare pentru identificarea şi achiziţia unui imobil pentru clinică, a cărui suprafaţă construită trebuie să fie de aproximativ 1.000 mp, relatează Agerpres.

Potrivit raportului de specialitate, Clinica Metropolitană de Stomatologie va funcţiona ca ambulatoriu de zi şi va avea cabinete de consultaţie din domeniile ortodonţie, medicină dentară preventivă, odontologie, parodontologie, sală de operaţii, laborator de tehnică dentară.

În aelași raport se mai arată că în România serviciile medicale de sănătate orală sunt oferite în proporţie de 95% prin mediu privat, iar plafonul acordat unui asemenea cabinet este limitat şi nu acoperă nevoile reale, astfel încât un medic stomatolog poate deconta servicii primare pentru cel mult cinci persoane lunar.

Conform aceleiaşi surse, în România, 75% dintre copiii cu vârste cuprinse între 6-11 ani au carii pe dinţii temporari şi 39% pe dinţii definitivi.

De asemenea, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ‘Prof. Dr. Dan Theodorescu’ este singura instituţie de profil din Capitală unde se poate oferi asistenţă medicală stomatologică gratuită, în baza cardului naţional de sănătate.

Tot după ședința de miercuri a CGMB, elevii din București vor afla dacă vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun. Este un al proiect al Primăriei Capitalei, propus pe ordinea de zi.


Citește și… VIDEO/ Monica Roșu are probleme mari cu tenul după „Exatlon”. Nu mai are voie să se machieze!


Close
Închide
  Close