Mergi direct la conținut »
Primăria sectorului 1 are soluții pentru familia Găman. Tudorache: ”Nu înțeleg de ce nu au venit până acum la primărie”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primăria sectorului 1 are soluții pentru familia Găman. Tudorache: ”Nu înțeleg de ce nu au venit până acum la primărie”

Primăria sectorului 1 are soluții pentru familia Găman. Tudorache: ”Nu înțeleg de ce nu au venit până acum la primărie”

Angajații primăriei Sectorului 1 au fost trimiși în cazarma în care soții Găman, împreună cu cei opt copii ai lor, și-au improvizat o locuință, ca să afle care este domiciliul oficial al familiei. Familia poate primi o locuință socială, dacă are domiciliul în sector. Între timp, MApN a renunțat să evacueze familia din cazarma dezafectată, care va fi demolată la primăvară.

De Adrian Ilie,

UPDATE 12.20 Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a precizat pentru Libertatea că familia Găman are domiciliul în Sectorul 1 și, prin urmare, are dreptul să depună cerere pentru o locuință socială.

”Nu înțeleg de ce nu au venit până acum la primărie”, a spus Tudorache.

Primarul a mai precizat că, în momentul de față, sunt două soluții pentru situația locativă a familiei Găman: fie pot să se mute în Complexul Social de Servicii din Șoseaua Odăi, administrat de primărie, fie pot să se mute cu chirie, care să le fie decontată în limita a 1.000 de lei.


Primarul Dan Tudorache a declarat, în emisiunea ”Adriana Nedelea LA FIX”, că posibilitatea de a ajuta familia Găman depinde de domiciliu din acte al acesteia.

”Nu știm dacă au domiciliu în sectorul 1. Am trimis DGAS să obțină mai multe date ca să putem să-i ajutăm. Mi-e teamă să sunt veniți din țară. Vreau să văd ce acte au. După ce voi vedea care este domiciliul lor, atunci voi ști ce putem face”, a spus Tudorache.

În cazul în care sunt din sectorul 1, membrii familiei Găman ar putea fi eligibili pentru acordarea unei locuințe sociale. În cazul în care nu sunt din sector, se vor căuta alte soluții pentru ajutorarea familiei.

Deocamdată, li s-a permis să rămână peste iarnă în cazarma dezafectată care a primit deja avizele pentru demolarea care a fost amânată pentru primăvară.

”Familia nu are utilități. Noi încercăm să ajutăm aceste persoane pentru un trai decent. Pe timpul iernii nu vom demola clădirea. Noi înțelegem situația lor, încercăm să-i ajutăm”, a declarat locotenent-colonelul Luis Ionescu, șeful Direcției Domenii și Infrastructuri din MApN.

Close
Închide
  Close