De Cătălin Tolontan,

După ce în București primarul Sectorului 6 a aruncat ”apă oxigenată” din elicopter, un alt edil se remarcă în lupta cu pandemia.

Vlad Oprea, primarul din Sinaia, a scos tunul de zăpadă de pe pârtiile nefolosite și l-a pus într-o autoutilitară. ”Vineri am stropit în tot orașul”, a explicat el pentru Libertatea. 

Am primit ofertă de instalație de nebulizare la prețuri între 50 și 95 de mii de euro. Am preferat să folosim un tun, care face același lucru.

Vlad Oprea, primar Sinaia:

”Substanța este aceeași pe care o folosim în mod normal și este agreată, o cloramină, cred”. De obicei, oamenii din compania deținută de Consiliul Local foloseau buteliile clasice, care alimentau un dispozitiv cu debit mic. 

Întrebat dacă a întrebat DSP înainte să folosească în oraș tunul de zăpadă, primarul a spus că nu a fost nevoie. ”Tunul e cu același principiu ca al instalațiilor care costă între 50 și 95 de mii de euro”, a motivat el. ”Nu ai nevoie de experți să vezi că funcționează la fel”.

”Dar am redus concentrația de substanță, că acum este dispersată și în aer. Ceea ce iese este un fel de praf, nu un lichid, nu e nici un pericol”, a mai spus primarul Vlad Oprea.

Citeşte şi:

COVID-19 poate cauza pierderea mirosului. De ce cred cercetătorii că se întâmplă asta

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar. Medic: “Vom trata parlamentari, dar noi, cadrele medicale, nu suntem testați”

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite