De Cristian Otopeanu,

„Prin intermediul unui elicopter utilitar, se pulverizează apă oxigenată în concentraţie de maxim 1%, nu este toxică, nu este nocivă, nu are efecte asupra persoanelor, animalelor, plantelor”, a declarat Gabriel Mutu, primarul sectorului 6, pentru Agerpres.

Acesta a adăugat: „Văd că se tot încearcă acreditarea ideii că dăm cu biocid. Le transmit acestor domni sau doamne că nu dăm cu biocid. Dăm cu apă oxigenată”.

Ce zone vor fi vizate? „Începem prin a pulveriza pe toate arterele principale, bulevarde, străzi de legătură, cum ar fi bd. Iuliu Maniu, bd. Timişoara, bd. Drumul Taberei, Crângaşi, Virtuţii, strada Braşov, bd. Ghencea şi Prelungirea Ghencea, Vasile Milea şi Geniului, după care vom intra deasupra cartierelor şi pulverizăm şi acolo apă oxigenată”, a explicat primarul sectorului 6.

El a menţionat că pulverizarea aeriană este e o variantă de dezinfectare complementară. 

„Completează ceea ce facem deja. Noi, la nivelul sectorului 6, facem dezinfectare stradală prin spălare, spălare cu soluţie activă cu jet de apă sub presiune până la 350 de bari la 140 de grade, facem dezinfecţia trotuarelor, aleilor prin nebulizare, facem dezinfecţia scărilor de bloc prin stropire plus alte metode care se aplică”, a mai afirmat primarul.

Citeşte şi:

Culmea absurdului: Consiliul Județean Iași s-a apucat să dezinfecteze drumuri neasfaltate. Șeful CJ: “Dezinfectantul are efect și acolo”

Imagine de la metrou: oamenii încearcă să păstreze distanța pe peron, însă nu reușesc din cauza timpului de așteptare. Cât de rar circulă metrourile acum

Soțul ”Pacientei zero” de la spitalul din Suceava, decedată de COVID-19, spune că vinovați sunt doctorii: „Nu vă luați după «adevărul» medicilor”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați