Marcel Ciolacu: „Eu nu sunt tătucul acestui partid, cât sunt eu preşedinte nu va fi nimeni exclus”

UPDATE ora 19.00 Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu prezintă concluziile şedinţei conducerii PSD.

 • Soluţia găsită de PSD la solicitările CEDO, pe recursul compensatoriu, se pare că nu a fost una bună, am plătit electoral
 • Astăzi am votat şi eliminarea accizei la carburanţi
 • Supraimpozitarea contractelor part-time, o măsură bună a PSD
 • PSD a vrut să vadă dacă actuala PUtere a ieşit din logica electorală, se pare că nu a ieşit, pentru că promovează măsuri populiste
 • Sperăm ca la un moment dat, cu bugetul de stat să îşi creioneze cifrele şi să îşi asume guvernarea ţării
 • Aşteptăm bugetul de stat, sper din tot sufletul ca Guvernul PNL, chiar şi minoritar, să nu vină cu asumarea răspunderii, pentru că trebuie dezbătută în Parlament
 • Vom fi nevoiţi să promovăm legi pentru amendarea bugetului de stat
 • Vom organiza un Congres ordinar, pe 29 februarie, noi, conducerea interimară, ne vom asigura că va fi un Congres transparent
 • Mandatul meu, în acest moment, este de a organiza, cel târziu pe data de 29 februarie, un Congres corect, aşa cum au fost toate. După ce voi fi sigur că duc toate acestea la îndeplinire, voi lua o decizie în privinţa unei candidaturi
 • Despre sancţiunea lui Niculae Bădălău: S-a votat o sancţiune, nu mai face parte din nicio structură de conducere, organizaţia de Giurgiu va lua o decizie
 • Am supus la vot părerea mea, şi colegii mi-au dat dreptate. Comitetul Executiv, la propunerea mea, a luat decizia ca Niculae Bădălău să nu mai facă parte din nicio structură, la nivel central
 • Eu nu sunt tătucul acestui partid. Cât o să fiu eu preşedinte interimar nu o să fie nimeni exclus din partid. Există însă posibilitatea ca în viitor să existe suspendări
 • Intenţionez să aduc oamenii care au fost excluşi pe nedrept din partid, Marian Neacşu, Sorin Grindeanu. Mihai Tudose nu a fost exclus din partid
 • Trebuie ca şi organizaţiile locale să ia decizii, nu numai structurile centrale
 • Situaţia partidului este foarte bună, întotdeauna după campanii sunt datorii, dar partidul le va plăti.
 • Trezorierul partidului este un expert contabil și nu este nevoie de un audit financiar. Situația partidului este foarte bună. Cuatumul îl veți vedea și dumneavoastră în momentul în care documentele se depun la Autoritatea Electorală Permanentă pentru recuperarea banilor. PSD își va plăti toate datoriile.
 • Nu vreau să vă mint, fiindcă nu știu această sumă și nu o am scrisă pe hârtie
 • Despre secţia specială din Justiţie: Întâi aş vrea să văd foarte clar de la CSM, de la judecători, de la procurori ce părere au. Dacă opinia asociaţiilor din Justiţie va fi ca această secţie să fie desfiinţată, presupun că şi PSD va vota în consecinţă
 • Domnul Gabriel Oprea nu este membru PSD şi nu va fi, cât sunt eu preşedinte. Funcţia a obţinut-o pe un artificiu
 • Ne vom deplasa în organizaţiile Satu Mare, Cluj şi Timiş

Cătălin Rădulescu şi Codrin Ştefănescu îşi pierd funcţiile în conducerea PSD

UPDATE ORA 18.20 Cătălin Rădulescu a pierdut funcția de reprezentant al PSD pe relația cu sindicatele, și în locul său a fost numit Marius Budăi, fostul ministru al muncii. Conducerea interimară a PSD a mai stabilit ca în fiecare luni să se țină ședințe ale Biroului Permanent Național.

În discuții s-a abordat și subiectul datoriilor PSD, fără să se ajungă la o concluzie. Sunt și datorii istorice, dar și făcute recent, în campania electorală.

UPDATE ora 17.50 Potrivit unor surse din PSD, Niculae Bădălău a pierdut o funcție după declarațiile jignitoare la adresa românilor din diaspora. Bădălău nu mai face parte din Comitetul Executiv Național Interimar. El și-a păstrat însă funcția de bază, cea de președinte al organizatiei PSD Giurgiu.

Însă, la CExN interimar, în locul lui Bădălău a fost numit finul său, Marian Mina, actualul președinte al Consiliului Județean Giurgiu. Mina a mai fost interimar la șefia PSD Giurgiu.

Potrivit surselor citate, Bădălău s-ar fi retras singur din funcția de vicepreședinte al CExN interimar, iar în ședință s-a decis să nu mai fie supuse la vot sancțiunile după anunțul său.

UPDATE ora 17.30 Europarlamentarul Dragos Benea a plecat din ședința supărat, el afirmând că Marcel Ciolacu nu vrea să supună la vot sancționarea lui Niculae Bădălău.

Benea a fost cel care a cerut excluderea din partid a lui Bădălău după derapajul de limbaj la adresa diasporei.

Și Gabriela Firea, primarul Capitalei, a plecat din ședință înainte să se termine.

Congresul PSD, pe 29 februarie

UPDATE ora 16.40 Liderii PSD au decis, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, data Congresului ordinar în care se va alege noua conducere a partidului, pe 29 februarie.

Partidul se pregăteşte, cu Marcel Ciolacu la conducere, să corecteze, la nivel de imagine, greşelile care i-au adus scorul slab la ultimele alegeri, europarlamntare şi prezidenţiale.

La CExN PSD a ajuns și liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care îl apără pe Niculae Bădălău, după declarațiile acestuia despre „fetele alea” din diaspora. Dumitru Buzatu a spus că Bădălău ar trebui să își asume răspunderea pentru spusele sale, dar nu ar trebui să fie judecat prea aspru, mai ales că nu ar fi făcut aceste declarații în mod oficial.

„Ideea este că ar fi bine să îi sancționăm pe toți aceia care câștigă alegerile. Să inversăm atitudinea noastră și să ținem cont de ceea ce, la o șuetă, într-un cadru care nu era destinat dezbaterii publice, câte un om mai scapă câte o afirmație. Nu cred că vreți să ne spuneți ce să gândim. Vă spun ce cred. Dacă cineva stă la o discuție cu altcineva, nu cred că trebuie controlată discuția respectivă. Nu era nicio conferință de presă. Sigur la șprițuri!

Acum când scapă unul o prostie să-l băgăm în puscărie? Nu avem nicio autoritate morală să spunem cum să gândească oamenii. Ce să îi mai facem?

Cred că are tăria să își asume. Ce să facă omul acum? Să sară în Siret?

Să voteze cum consideră de constiință. Noi trebuie să fim de acord să ne conformăm oricăror idei? Haideți să fim serioși!”, a spus liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, înainte de CExN PSD.

CExN la PSD: Social-democrații au stabilit data Congresului. Niculae Bădălău, Cătălin Rădulescu şi Codrin Ştefănescu îşi pierd funcțiile

Niculae Bădălău s-a prezentat în fața colegilor după declarațiile jignitoare la adresa românilor din diaspora, pentru care și-a cerut din nou scuze public.

„Aş începe, din nou, să-mi cer scuze tuturor românilor plecaţi în străinătate la muncă, să-mi cer scuze familiilor lor. Regret contextul şi formularea total nefericite, e clar că eu nu gândesc aşa şi foarte mulţi oameni ştiu asta. Eu îi preţuiesc şi îi respect pe absolut toţi românii, indiferent unde sunt”, a declarat Niculae Bădălău, miercuri, înainte de şedinţa CExN al PSD.

Întrebat dacă ar trebui să facă un pas în spate din conducerea partidului, el a spus că respectă decizia colegilor din CExN.

Viorica Dăncilă a ajuns și ea la ședința partidului, dar nu a vrut să facă declarații, la fel ca și fostul ministru al finanțelor, Orlando Teodorovici.

CExN la PSD: Social-democrații au stabilit data Congresului. Niculae Bădălău, Cătălin Rădulescu şi Codrin Ştefănescu îşi pierd funcțiile
CExN la PSD: Social-democrații au stabilit data Congresului. Niculae Bădălău, Cătălin Rădulescu şi Codrin Ştefănescu îşi pierd funcțiile

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a venit la ședința PSD îmbrăcată elegant, într-o ținută ușor transparentă.

CExN la PSD: Social-democrații au stabilit data Congresului. Niculae Bădălău, Cătălin Rădulescu şi Codrin Ştefănescu îşi pierd funcțiile

Primul pas a fost făcut deja. PSD şi-a asumat modificarea proiectelor controversate, precum recursul compensatoriu, eliminarea pensiilor speciale, legile justiţiei, supraacciza la combustibil şi altele, pentru care Guvernul Orban era pregătit să îşi asume răspunderea în Parlament, cât mai repede.

Social-democraţii au făcut o operaţiune de imagine, impunând aceste proiecte, pe care tot ei le blocaseră în Parlament, în regim de urgenţă pe agenda comisiilor.

Marţi, chiar liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, recunoştea, în comisia juridică, efectele nocive ale recursului compensatoriu. PSD a votat, cot la cot cu liberalii şi cei de la USR, un raport favorabil pentru anularea acestei legi, iar votul final se va da miercuri.

PSD este decis să susţină chiar şi desfiinţarea Secţiei speciale din Justiţiei, creaţia partidului, prin legile justiţiei, dacă în sistemul judiciar se va ajunge la concluzia că aceasta trebuie să dispară.

Bădălău şi baronii cu imagine negativă, obligaţi să facă un pas în spate

Tot în şedinţa Comitetului Executiv Naţional se va discuta despre declaraţia şocantă a liderului PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, la adresa diasporei, când a sugerat că marea majoritate a celor plecaţi la muncă sunt „fetele acelea pe care le duc ăştia..”.

Gravitatea declaraţiei e cu atât mai mare cu cât Bădălău face parte şi din conducerea nouă a PSD, pentru rezultatele bune de la prezidenţiale. Mai mult, acesta a mai avut derapaje la adresa diasporei.

În august 2018, Niculae Bădălău a participat la o petrecere în timpul căruia lăutarii au cântat „Pentru naşul Nicu Bădălău şi pentru tot PSD-ul. Naşule, să ştii că strofa nu e porno e un pic aşa….că şi ăştia a zis «M…PSD» Lai, lai lai, să vină Diaspora…hai, lai, lai, lai că noi ne pi**m pe ea”, a spus lăutarul la microfon.

Potrivit unor surse, Bădălău e decis să se retragă o perioadă din partid.

Cu toate acestea, liderii PSD sunt pregătiţi să îl suspende, în speranţa că această gafă de proporţii va mai atenua din nemulţumirea publică.

Mai sunt vizaţi şi Liviu Alexa, şeful PSD Cluj, dar şi Codrin Ştefănescu, revenit în conducerea partidului, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, când Viorica Dăncilă îi dădea înapoi funcţia de secretar general adjunct.

În plus, preşedintele interimar al PSD le va cere social-democraţilor să nu mai facă declaraţii hazardate în spaţiul public.

Partidul încearcă să se „spele”, în pregătirea alegerilor locale din luna iunie, inclusiv prin promovarea unor persoane cu imagine curată.

Congresul partidului va avea loc în luna februarie, când se va alege o conducere legitimă, prin votul delegaţilor.

Cum se împarte averea! Anamaria Prodan a anunțat câți bani primește Reghecampf la divorț: „Trădătorul e în genunchi”
PARTENERI - GSP.RO
Cum se împarte averea! Anamaria Prodan a anunțat câți bani primește Reghecampf la divorț: „Trădătorul e în genunchi”
Diana Șoșoacă, în doliu. A fost găsit MORT în casă: 'Avea 40 de ani, sănătos tun'
Playtech.ro
Diana Șoșoacă, în doliu. A fost găsit MORT în casă: 'Avea 40 de ani, sănătos tun'
Povestea dispariției Andreei, copila de 5 anișori găsită îngropată sub casa tatălui, după 15 ani, în Neamț
Observatornews.ro
Povestea dispariției Andreei, copila de 5 anișori găsită îngropată sub casa tatălui, după 15 ani, în Neamț
Horoscop 21 octombrie 2021. Săgetătorii s-ar putea să se confrunte cu situații neplăcute la serviciu
HOROSCOP
Horoscop 21 octombrie 2021. Săgetătorii s-ar putea să se confrunte cu situații neplăcute la serviciu
Cioloș, enervat de Șoșoacă în Parlament: 'Sper că aveți puțin pe conștiință minciunile'
Știrileprotv.ro
Cioloș, enervat de Șoșoacă în Parlament: 'Sper că aveți puțin pe conștiință minciunile'
Frumoasa sportivă a ţării, şocată după ce şi-a făcut analizele. Ce rezultat a citit: "Homosexualitate, risc ridicat". "Diagnosticul" medicului a bulversat-o
Telekomsport
Frumoasa sportivă a ţării, şocată după ce şi-a făcut analizele. Ce rezultat a citit: "Homosexualitate, risc ridicat". "Diagnosticul" medicului a bulversat-o
Cum cureți și cum dezinfectezi corect fiecare cameră din casă. Acum poți face asta rapid, simplu și fără clor
PUBLICITATE
Cum cureți și cum dezinfectezi corect fiecare cameră din casă. Acum poți face asta rapid, simplu și fără clor