Mergi direct la conținut »
Primul oraș din România care cumpără autobuze electrice cu bani europeni. Unde vor circula acestea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primul oraș din România care cumpără autobuze electrice cu bani europeni. Unde vor circula acestea

Primul oraș din România care cumpără autobuze electrice cu bani europeni. Unde vor circula acestea

Locuitorii din Turda vor circula cu autobuze electrice. Primăria a semnat un contract pentru cumpărarea a 20 de astfel de vehicule pentru transportul în comun.

De Dana Aramă,

 

Primăria Turda a semnat contractul pentru achiziționarea celor 20 de autobuze nepoluante fabricate în Cehia, aceasta fiind prima achiziție de autobuze electrice din România care se face cu fonduri europene, potrivit economica.net.

„Pe 26 noiembrie 2018 a fost semnat acordul-cadru prin care furnizorul se obligă ca, în baza contractelor subsecvente încheiate cu Primăria Municipiului Turda, să furnizeze autobuze electrice de capacitate medie și normală, dotate cu sistem informatic e-ticketing, management flotă și informare pasageri, stații de încărcare rapidă pentru transportul public în municipiul Turda, la adresa autorității contractante, în termen de maxim 8 luni de la data încheierii contractului subsecvent”, se arată în comunicatul Primăriei Turda.
Primele autobuze electrice circulă deja la Cluj din luna mai a acestui an. Și Primăria Capitalei a anunțat că va achiziționa 100 de autobuze electrice care vor circula pe 14 trasee din București.

Citește și: Catedrala Mântuirii Neamului în cifre. Recordurile pe care le deține. E mai înaltă decât Casa Poporului și are cel mai mare clopot din lume

 

Close
Închide
  Close