Mergi direct la conținut »
Primul prezentator TV bazat pe inteligență artificială, lansat în China. "Pot fi alături de voi 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Primul prezentator TV bazat pe inteligență artificială, lansat în China. "Pot fi alături de voi 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an"

Primul prezentator TV bazat pe inteligență artificială, lansat în China. „Pot fi alături de voi 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an”

China a făcut public primul program de inteligență artificială care prezintă știrile. Robotul Qui Hao, noul membru al agenției chineze de stat Xinhua, reproduce expresiile faciale și diferențele de ton pentru a cât mai aproape de imaginea reală a unui prezentator de televiziune.

Angajatul digital va prezenta neobosit știri din orice colț al Chinei, scrie The Guardian.

„Nu doar că pot fi alături de voi 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Pot fi reprodus până la infinit pentru a vă aduce știrile din orice loc al țării”, s-a prezentat Qui Hao în prima lui transmisiune în direct.

Qui Hao este un program de inteligență artificială, dezvoltat de agenția chineză de stat Xinhua, în parteneriat cu motorul de căutare Sogou.

Prezentatorul digital a fost conceput pentru a reproduce diferențele de ton, dar și varietatea de expresii faciale a unui om pentru a fi cât mai aproape de o „imagine reală și nu de un robot rece”, notează Xinhua.

Qui Hao a fost dezvăluit publicului în timpul World Internet Conference, un eveniment din China care se vrea să aibă aceeași amploare precum reuniunea anuală a oamenilor de afaceri la Davos.

Înregistarea în care prezentatorul digital citește știrile a stârnit controverse pe rețelele de socializare din China.

„Oribil”, a spus un internaut.

„Înfricoșător”, a reacționat un altul.

De asemenea, Xinhua a prezentat un alt prezentator bazat de inteligență artificială care va citi știrile în limba engleză.

„Dezvoltarea industriei din mass-media atrage după sine inovarea continuă și integrarea tehnologiei avansate la nivel internațional. Sunt nerăbdător să vă aduc noi experiențe în materie de știri”, notează agenția chineză de știri.

Potrivit sursei citate, inteligența artificială nu se va limita doar la prezentarea știrilor. Noua tehnologie poate fi personalizată și pentru clienții din alte industrii. Directorul companiei Sogou, Wang Xiaochuan, a dat exemplul aplicației „Uncle Kai”, populară pentru citirea cărților.

Vezi și cum arată Sophia, primul robot umanoid care a primit cetăţenia unui stat, dar și ce mesaj le-a transmis românilor.


Citește și INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Chirurgul Gheorghe Ștefan lovește din nou! După foarfeci, a uitat și „un ghem” de ațe într-un alt pacient!


 

Close
Închide
  Close