Mergi direct la conținut »
Prințul Charles, la un pas să se căsătorească cu una dintre fiicele Regelui Mihai. Securitatea lui Ceaușescu a fost în alertă maximă
Ştiri Libertatea > Ştiri > Prințul Charles, la un pas să se căsătorească cu una dintre fiicele Regelui Mihai. Securitatea lui Ceaușescu a fost în alertă maximă

Prințul Charles, la un pas să se căsătorească cu una dintre fiicele Regelui Mihai. Securitatea lui Ceaușescu a fost în alertă maximă

Prințul Charles al Marii Britanii a fost la un pas să se căsătorească cu una dintre fiicele Regelui Mihai, Principesa Elena. Securitatea ceaușistă a fost în alertă maximă la acea vreme.

De Dana Aramă,

În anii ’70, securitatea lui Ceaușescu a fost extrem de îngrijorată din cauza faptului că Prințul Charles al Marii Britanii s-ar putea căsători cu una dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai, care a încetat din viață în data de 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Era vorba de o potențială căsătorie a Prințului Charles cu Principesa Elena, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai, care a fost înmormântat la Curtea de Argeș.

„Potrivit unor date recente, una dintre fiicele lui Mihai de Hohenzollern, Elena (foto sus – n.r.), se va căsători cu Charles, prințul moștenitor al Angliei, logodna urmând să aibă loc în cursul acestui an. Regina Elisabeta a II-a a Angliei și prințul Philip și-ar fi dat consimțământul în acest sens, iar după toate probabilitățile, venirea la tronul Marii Britanii a prințului Charles ar urma să aibă loc în anul 1977”, se arată în dosarul de urmărire informativă a Regelui Mihai, publicat de CNSAS.

Potrivit historia.ro, căpitanul de Securitate Bădică Vasile era însărcinat ca, până la 30 aprilie 1973, „prin lectoratul «Corabia»” [termeni codificați: ambasada din Anglia – n.r.], să ia „măsuri pentru cunoașterea evoluției proiectului de căsătorie al fiicei lui Mihai cu prințul moștenitor al Angliei, folosind sursele «Richard», «Petrescu» și altele”.

 

Cine este Principesa Elena a României

 

Principesa Elena a României, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana, s-a născut pe 15 noiembrie 1950, la Lausanne. A fost botezată în confesiunea ortodoxă, la Biserica Ortodoxă din Lausanne.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

A petrecut copilăria în Anglia, alături de părinți și de surorile ei, Principesa Moștenitoare și Principesa Irina.

Principesa Elena şi-a început studiile în Italia, la Florenţa, împreună cu sora sa mai mare, Principesa Margareta. A urmat gimnaziul la Şcoala Internaţională din Elveţia, apoi la Daneshill House School, Hampshire, unde a rămas până în 1965, încheindu-şi studiile la Bexhill-on-Sea.

În 1982, Principesa Elena s-a întors în Anglia, unde s-a căsătorit cu Robin Medforth-Mills, tatăl copiilor ei, Nicolae şi Elisabeta-Karina. Şi-a petrecut doi ani din căsnicie în Sudan, unde a descoperit sărăcia extremă în care mulţi oameni îşi duceau viaţa, dar şi căldura şi prietenia culturii arabe. Fiul său, Nicolae, născut la Geneva, în 1985, şi-a împărţit primele 18 luni de viaţă între Anglia şi Sudan.

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut
Recomandări

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut

Principesa Elena păstrează legături strânse cu românii din Marea Britanie şi, bucurându-se de sprijinul soţului ei, este angajată în promovarea intereselor culturale şi economice ale României. Cuplul sprijină şi încurajează iniţiativele menite să dezvolte relaţiile dintre România şi Marea Britanie.

 

Și despre Principesa Margareta s-a zvonit că ar fi trebuit să se mărite cu Prințul Charles

 


Pagina din Hola, renumită revistă spaniolă dedicată celebrităților, avea titlul “Zvonuri despre Margareta de România drept «posibila» aleasă a Prințului Charles al Angliei” şi apărea într- o perioadă în care fiul Reginei Elisabeta a Regatului Unit, la 26 de ani neîmpliniți, era cel mai râvnit burlac de pe planetă. În acest context, Hola scria: “Puțini sunt cei care îşi pot da seama că există un nou zvon referitor la o altă «posibilă » mireasă – încă una – pentru Prințul Charles al Angliei. Dar noi, fideli cronicilor zilei, consemnăm că, în ultimul timp, s-a pomenit numele unei prințese regale asociat, în mod romantic, celui al viitorului rege al Angliei: acest nume a fost cel al Margaretei de România, 25 de ani, fiica exilatului Rege Mihai şi a soției sale, Regina Ana, născută Prințesă de Bourbon- Parma”.
Revista dezvăluia că Principesa Margareta, care absolvise Universitatea din Edinburgh şi care lucra în Marea Britanie, pentru câteva universități, “a fost primită de mai multe ori de Regina Elisabeta la palatul Buckingham, dar şi în alte reşedințe ale suveranei”.
Hola făcea o legătură între aceste vizite ale prințesei la regină, care nu erau accesibile oricui, şi faptul că “Charles al Angliei şi Principesa Margareta de România s-au întâlnit recent în cadrul mai multor evenimente sociale şi, după ce au stat îndelung de vorbă, au descoperit că au multe gusturi şi înclinații în comun. Şi, cel mai important, potrivit unor surse apropiate Curții engleze, este că Regina Elisabeta nu ar avea nimic de obiectat la o eventuală logodnă dintre fiul său şi fata cea mare a Regelui Mihai”.

Pe Prințul Charles și pe Perincipesa Margareta îi leagă o relație extraordinară. de altfel, la înmormântarea Regelui Mihai, Prințul Charles a făcut un gest emoționant, mângăind-o tandru pe față pe fiica cea mare a Regelui Mihai, copleșită de durere.


Citește și: Ce avere aveau soții sinucigași din Iași. Familia Maleon avea datorii mari la bănci


 

Close
Închide
  Close