Mergi direct la conținut »
Prințul William și Kate au început turneul în Canada, alături de de cei doi copii. Prințesa Charlotte, la prima sa vizită în străinătate | FOTO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Prințul William și Kate au început turneul în Canada, alături de de cei doi copii. Prințesa Charlotte, la prima sa vizită în străinătate | FOTO

Prințul William și Kate au început turneul în Canada, alături de de cei doi copii. Prințesa Charlotte, la prima sa vizită în străinătate | FOTO

Prințul William al Marii Britanii și soția sa, Kate Middleton, și-au început turneul în Canada, fiind a doua lor vizită oficială în acestă țară. De această dată, Ducele și Ducesa de Cambridge au mers însoțiti de cei doi copii, prințul George, în vârstă de 3 ani, și prințesa Charlotte, de numai 1 an. De astfel, este pentru prima oară când mezina familiei călătorește în străinătate.

Familia regală a fost întâmpinată pe un aeroport militar din provincia Columbia Britanică, de către Justin Trudeau. Cei doi copii au fost, însă, în centrul atenției. Micuța Charlotte a fost ținută tot timpul în brațe de către Kate Middleton, în timp ce prințul George își ținea părinții de mâini.

Primirea oficială a fost făcută însă o oră mai târziu, fără copii, care erau prea obosiți în urma călătoriei. Prințul William și soția sa au fost primiți pe peluza  din fața parlamentului provinciei, în centrul orașului Victoria de pe insula Vancouver, relatează AFP.

[libgallery id=”1608839″]

„Așa cum știu toți părinții care călătoresc cu copiii, este o cu totul altă experiență atunci când îți aduci familia cu tine”, a spus amuzat premierul canadian, Justin Trudeau, el însuși tatăl a trei copii. De astfel, el și-a însoțit părintele, fostul premier Pierre Elliot Trudeau, în multe deplasări oficiale.

c

„Katherine și cu mine vom vedea încă o dată ceea ce face Canada o țară atât de specială în lume”, a declarat William zâmbitor, în fața unei mulțimi entuziaste. Will și Kate au mai vizitat Canada și în anul 2011.

După intonarea imnului canadian de către un cor de copii, William și Kate și-au făcut timp să salute și să schimbe câteva cuvinte cu locuitori din Victoria.

Partea oficială a vizitei va începe însă duminică, când William și Kate, însoțiți de Justin și Sophie Grégoire Trudeau, se vor afla la Vancouver, într-un centru de primire a refugiaților și se vor întâlni cu copii cu deficiențe mintale.

În programul vizitei, care se va încheia pe 1 octombrie, sunt programate peste 30 de evenimente, inclusiv cu comunități ameridiene sau defavorizate.

Close
Închide
  Close