MENIU CAUTĂ

Procurorul Marius Iacob nu s-a lăsat până nu l-a înfundat pe Cioacă: „Am avut răbdare ca la un joc de puzzle”

Distribuie

Devenit principalul suspect în septembrie 2007 după ce soţia sa, Elodia, a dispărut de acasă, Cristian Cioacă a apelat la tot felul de tertipuri pentru a scăpa de anchetatori. Unul dintre cei care au stat mereu pe urmele ofiţerului şi au susţinut tot timpul că omul legii e vinovat că şi-a ucis nevasta este procurorul Marius Iacob, de la Parchetul General.

Poliţistul a negat mereu că ar fi criminalul

Anchetatorul l-a interogat de zeci de ori pe poliţist, însă acesta a negat, de fiecare dată, orice implicare a sa. Numai că acum, la mai bine de cinci ani de la cazul care a şocat o ţară întreagă, poliţiştii de la Investigaţii Criminale din IGP şi procurorii au adunat dovezi care-l plasează pe Cristian Cioacă în postura de călău al propriei soţii. ”Şansa noastră a fost munca în echipă, pasiunea cu care s-a lucrat şi faptul că am avut răbdare ca la un joc de puzzle. Finalizarea urmăririi penale, cu suspectul principal arestat, şi trimiterea sa în judecată reprezintă tot ce am de spus în acest moment”, a declarat, în exclusivitate pentru Libertatea, procurorul Marius Iacob.

Procesele de la Braşov, amânate

Poliţistul ar mai fi trebuit să fie dus ieri, cam la aceleaşi ore, la alte două instanţe – Curtea de Apel Braşov şi Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov. La cea dintâi se discuta dosarul în care e acuzat de infracţiuni informatice, după ce i-a spart Elodiei (foto) e-mail-ul, iar la cealaltă urma să se stabilească custodia copilului său, Patrick, în urma recursului făcut de mama şi de fratele avocatei. Pentru că poliţistul avea proces la Argeş, termenele au fost amânate.

Va fi judecat de după gratii

După ce miercuri, Cristian Cioacă a fost transferat din arestul Poliţiei Capitalei la Penitenciarul Colibaşi, ieri, acesta s-a prezentat la Tribunalul Argeş pentru a se stabili validitatea mandatului de reţinere. Magistraţii au decis ca soţul Elodiei să rămână în arest pe perioada procesului în care e acuzat de crimă şi profanare de morminte. Decizia nu este definitivă, iar Cioacă poate declara recurs.

Citește mai multe despre Investigații şi Reportaje pe Libertatea.

Comentarii