Sâmbătă, 17 iunie 2017, 16:44

PROGNOZA METEO pentru Duminică

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensficări ale vântului, mai ales ziua, în Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania, în zonele de deal și de munte și local în celelalte regiuni. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în zona montană și în sud-estul țării 35…40 l/mp. Izolat vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în depresiuni și 25 de grade în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi răcoroasă și în general instabilă. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi averse, posibil moderate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade.

Cum va fi vremea în săptămâna 19-25 iunie

Prognoza meteo pentru LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi semnificativ față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de sud-est a țării și la munte, unde, mai ales ziua, pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, în estul și în sud-estul teritoriului și cu totul izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 30 de grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între 8 și 18 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi. Unele înnorări și ploi slabe, de scurtă durată, vor mai fi în prima parte a zilei, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi deveni călduroasă în vestul, sudul țării, dar local și în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare după-amiaza și seara în zonele montane precum și în jumătatea de est a țării, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.  Izolat vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, iar cele minime, în general, între 9 și 19 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va deveni treptat instabilă, dar în regiunile sud-vestice și sudice se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și la începutul nopții. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de nord a țării, la munte și pe arii restrânse în celelate regiuni. Izolat va cădea grindină și se vor înregistra cantități mai importante de apă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și Oltenia, iar cele minime, în general, între 10 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant frumoasă și călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
22.06.2017 – 25.06.2017

ÎN ŢARĂ
În prima zi vremea se va răcori față de zilele anterioare, apoi treptat valorile termice vor crește de la o zi la alta situându-se cu mult peste cele climatologic specifice perioadei în special în sud și sud-vest. Probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului în special în nordul țării și la munte.

LA BUCUREŞTI
La începutul intervalului vremea se va răcori, astfel că valorile de temperatură se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei, apoi vor crește ușor și treptat. Probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi redusă.