Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni, 5 aprilie, prognoza pentru perioada 5-18 aprilie, în funcție de fiecare regiune.

Banat – Vremea se va răci astfel încât încât în intervalul 7-9 aprilie temperaturile vor ajunge cu mult mai scăzute decât cele normale în prima decadă a lunii aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 7-10 grade şi ale minimelor nocturne de -3-0 grade. Încălzirea vremii din 10 – 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei, prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14-16 grade şi ale temperaturiilor minime de 2-4 grade. Ulterior, se vor înregistra, în medie, maxime de 13-15 grade şi minime de 3-5 grade.

Crişana – Vremea se va răci, astfel încât valorile termice din intervalul 7-9 aprilie vor ajunge cu mult mai scăzute decât cele normale în prima decadă a lunii aprilie, cu medii ale maximelor diurne de 6-9 grade şi ale minimelor nocturne de -3…-1 grad. Încălzirea vremii din 10 – 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 13-15 grade şi ale temperaturiilor minime de 2-3 grade. Ulterior, se vor înregistra, în medie, maxime de 12-14 grade şi minime de 3-4 grade.

Transilvania – Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod normal, chiar deosebit de rece în intervalul 7-9 aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 4-6 grade şi ale minimelor nocturne de -5…-3 grade, dar mai apropiată de regimul termic normal al perioadei în intervalul 10 – 12 aprilie, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 12-14 grade, iar ale temperaturiilor minime în jurul a 0 grade. Ulterior, se vor înregistra, în medie, maxime de 11-13 grade şi minime de 1-3 grade.

Maramureş – Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod normal, chiar deosebit de rece în intervalul 7 – 9 aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 4-7 grade şi ale minimelor nocturne de -4…-2 grade, dar mai apropiată de regimul termic normal al perioadei în intervalul 10-12 aprilie, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 11-13 grade, iar ale temperaturilor minime de 0-2 grade. Ulterior, se vor înregistra, în medie, maxime de 12-13 grade şi minime de 2-3 grade.

Pentru aceste regiuni, în intervalele 6-7 aprilie şi 12-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi în averse, local mai însemnate cantitativ, trecător fiind posibile şi descărcări electrice, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitaţii în general slabe.

Moldova – Vremea se va răci, astfel că de la valori uşor sub cele medii multianuale la ănceput (maxime de 12-14 grade şi minime în jurul a 0 grade), temperaturile vor ajunge în intervalul 7-9 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv 5-8 grade, în medie, la amiază şi -3…-2 grade, noaptea. În următorul interval, 10 -18 aprilie, se estimează puţine variaţii ale regimului termic, care se va situa uşor sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11-14 grade şi a celor minime de 1-3 grade.

Dobrogea – După trei zile cu valori termice uşor sub cele medii multianuale, caracterizate prin maxime de 11-13 grade şi minime de 3-5 grade, vremea se va răci astfel că temperaturile vor ajunge în intervalul 8-10 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv 7-9 grade, în medie, la amiază şi 1-2 grade, noaptea. În următorul interval, 11 -18 aprilie, se estimează puţine variaţii ale regimului termic, care se va situa sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11-12 grade şi a celor minime de 4-6 grade.

În aceste regiuni, în intervalul 6-8 aprilie şi după data de 12 aprilie, probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi mai ridicată.

Muntenia – După două zile ce vor fi caracterizate prin maxime, în medie, de 12-16 grade şi minime de 1-3 grade, vremea va deveni deosebit de rece în intervalul 7-9 aprilie, când media maximelor va scădea până în jurul a 9 grade, iar a minimelor va fi de -2…-1 grad. Încălzirea vremii din 10=12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14-16 grade şi ale temperaturiilor minime de 1-4 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă şi nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13-15 grade şi minime de 3-4 grade. În intervalul 6-8 aprilie şi după data de 12 aprilie va fi mai ridicată probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe.

Oltenia – După două zile care vor fi caracterizate prin maxime, în medie, de 11-14 grade şi minime de 0-3 grade, vremea va deveni deosebit de rece în intervalul 7-9 aprilie, când media maximelor va scădea până la 8-9 grade, iar a minimelor la -3…-2 grade. Încălzirea vremii din 10 – 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14-16 grade şi ale temperaturiilor minime de 2-4 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă şi nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13-15 grade şi minime de 3-4 grade. În intervalul 6-8 aprilie şi după data de 12 aprilie va fi mai ridicată probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe.

La munte – În prima parte a săptămânii, vremea se va răci, astfel că de la medii ale temperaturilor maxime de 2-4 grade şi ale minimelor în jurul a -5 grade, valorile termice vor ajunge în intervalul 7-9 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv -5…-2 grade, în medie, la amiază şi -10…-8 grade, noaptea. În următorul interval, 10 -18 aprilie, se estimează puţine variaţii ale regimului termic, care se va situa sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 2-5 grade şi a celor minime de -4…-2 grade. Temporar vor fi precipitaţii slabe şi local moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, cu probabilitate mai mare de apariţie în intervalul 6-9 aprilie şi după data de 12 aprilie.

Foto: Hepta

 
Citeşte şi:

Cumpărături doar cu programare. Regulile impuse în Grecia pentru redeschiderea magazinelor

Mesajul lui Valeriu Gheorghiță după confirmarea unui caz COVID cu mutație care reduce eficiența vaccinurilor

Ce s-a întâmplat cu milionul de români veniți anul trecut din diaspora? Sindicatele spun că au plecat înapoi și dau vina pe autorități

     
"Mi-au tăiat 70 de milioane din pensia specială. Păcat, erau buni și ăia". Dumitru Dragomir a dezvăluit ce pensie i-a rămas după tăiere
PARTENERI - GSP.RO
"Mi-au tăiat 70 de milioane din pensia specială. Păcat, erau buni și ăia". Dumitru Dragomir a dezvăluit ce pensie i-a rămas după tăiere
BOMBĂ! S-a aflat cine este bărbatul cu care Liviu Dragnea a fost înșelat. ‘Amantul’ Irinei Tănase este bogat și căsătorit
Playtech.ro
BOMBĂ! S-a aflat cine este bărbatul cu care Liviu Dragnea a fost înșelat. ‘Amantul’ Irinei Tănase este bogat și căsătorit
Copil spulberat pe o stradă din Bucureşti. Momentul dramatic a fost surprins de o cameră de bord
Observatornews.ro
Copil spulberat pe o stradă din Bucureşti. Momentul dramatic a fost surprins de o cameră de bord
Horoscop 8 decembrie 2021. Gemenii sunt deja înclinați spre lipsă de concentrare, ce duce la consecințe neplăcute
HOROSCOP
Horoscop 8 decembrie 2021. Gemenii sunt deja înclinați spre lipsă de concentrare, ce duce la consecințe neplăcute
Motivul pentru care bătrânul din Vaslui și-a omorât soția și fiul cu securea este absolut cutremurător. Unde se ducea când a făcut accident
Știrileprotv.ro
Motivul pentru care bătrânul din Vaslui și-a omorât soția și fiul cu securea este absolut cutremurător. Unde se ducea când a făcut accident
Prezentatoare TV celebră, concediată după ce şi-a umilit o colegă. Ce a putut spune. Emisiunea ei iese din grilă
Telekomsport
Prezentatoare TV celebră, concediată după ce şi-a umilit o colegă. Ce a putut spune. Emisiunea ei iese din grilă
Cel mai tare eveniment pentru creatorii de conținut de pe TikTok
PUBLICITATE
Cel mai tare eveniment pentru creatorii de conținut de pe TikTok