Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni, 5 aprilie, prognoza pentru perioada 5-18 aprilie, în funcție de fiecare regiune.

Banat – Vremea se va răci astfel încât încât în intervalul 7-9 aprilie temperaturile vor ajunge cu mult mai scăzute decât cele normale în prima decadă a lunii aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 7-10 grade şi ale minimelor nocturne de -3-0 grade. Încălzirea vremii din 10 – 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei, prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14-16 grade şi ale temperaturiilor minime de 2-4 grade. Ulterior, se vor înregistra, în medie, maxime de 13-15 grade şi minime de 3-5 grade.

Crişana – Vremea se va răci, astfel încât valorile termice din intervalul 7-9 aprilie vor ajunge cu mult mai scăzute decât cele normale în prima decadă a lunii aprilie, cu medii ale maximelor diurne de 6-9 grade şi ale minimelor nocturne de -3…-1 grad. Încălzirea vremii din 10 – 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 13-15 grade şi ale temperaturiilor minime de 2-3 grade. Ulterior, se vor înregistra, în medie, maxime de 12-14 grade şi minime de 3-4 grade.

Transilvania – Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod normal, chiar deosebit de rece în intervalul 7-9 aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 4-6 grade şi ale minimelor nocturne de -5…-3 grade, dar mai apropiată de regimul termic normal al perioadei în intervalul 10 – 12 aprilie, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 12-14 grade, iar ale temperaturiilor minime în jurul a 0 grade. Ulterior, se vor înregistra, în medie, maxime de 11-13 grade şi minime de 1-3 grade.

Maramureş – Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod normal, chiar deosebit de rece în intervalul 7 – 9 aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 4-7 grade şi ale minimelor nocturne de -4…-2 grade, dar mai apropiată de regimul termic normal al perioadei în intervalul 10-12 aprilie, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 11-13 grade, iar ale temperaturilor minime de 0-2 grade. Ulterior, se vor înregistra, în medie, maxime de 12-13 grade şi minime de 2-3 grade.

Pentru aceste regiuni, în intervalele 6-7 aprilie şi 12-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi în averse, local mai însemnate cantitativ, trecător fiind posibile şi descărcări electrice, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitaţii în general slabe.

Moldova – Vremea se va răci, astfel că de la valori uşor sub cele medii multianuale la ănceput (maxime de 12-14 grade şi minime în jurul a 0 grade), temperaturile vor ajunge în intervalul 7-9 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv 5-8 grade, în medie, la amiază şi -3…-2 grade, noaptea. În următorul interval, 10 -18 aprilie, se estimează puţine variaţii ale regimului termic, care se va situa uşor sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11-14 grade şi a celor minime de 1-3 grade.

Dobrogea – După trei zile cu valori termice uşor sub cele medii multianuale, caracterizate prin maxime de 11-13 grade şi minime de 3-5 grade, vremea se va răci astfel că temperaturile vor ajunge în intervalul 8-10 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv 7-9 grade, în medie, la amiază şi 1-2 grade, noaptea. În următorul interval, 11 -18 aprilie, se estimează puţine variaţii ale regimului termic, care se va situa sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11-12 grade şi a celor minime de 4-6 grade.

În aceste regiuni, în intervalul 6-8 aprilie şi după data de 12 aprilie, probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi mai ridicată.

Muntenia – După două zile ce vor fi caracterizate prin maxime, în medie, de 12-16 grade şi minime de 1-3 grade, vremea va deveni deosebit de rece în intervalul 7-9 aprilie, când media maximelor va scădea până în jurul a 9 grade, iar a minimelor va fi de -2…-1 grad. Încălzirea vremii din 10=12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14-16 grade şi ale temperaturiilor minime de 1-4 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă şi nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13-15 grade şi minime de 3-4 grade. În intervalul 6-8 aprilie şi după data de 12 aprilie va fi mai ridicată probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe.

Oltenia – După două zile care vor fi caracterizate prin maxime, în medie, de 11-14 grade şi minime de 0-3 grade, vremea va deveni deosebit de rece în intervalul 7-9 aprilie, când media maximelor va scădea până la 8-9 grade, iar a minimelor la -3…-2 grade. Încălzirea vremii din 10 – 12 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 14-16 grade şi ale temperaturiilor minime de 2-4 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi răcoroasă şi nu sunt estimate oscilaţii termice importante, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de 13-15 grade şi minime de 3-4 grade. În intervalul 6-8 aprilie şi după data de 12 aprilie va fi mai ridicată probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe.

La munte – În prima parte a săptămânii, vremea se va răci, astfel că de la medii ale temperaturilor maxime de 2-4 grade şi ale minimelor în jurul a -5 grade, valorile termice vor ajunge în intervalul 7-9 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv -5…-2 grade, în medie, la amiază şi -10…-8 grade, noaptea. În următorul interval, 10 -18 aprilie, se estimează puţine variaţii ale regimului termic, care se va situa sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 2-5 grade şi a celor minime de -4…-2 grade. Temporar vor fi precipitaţii slabe şi local moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, cu probabilitate mai mare de apariţie în intervalul 6-9 aprilie şi după data de 12 aprilie.

Foto: Hepta

Citeşte şi:

Cumpărături doar cu programare. Regulile impuse în Grecia pentru redeschiderea magazinelor

Mesajul lui Valeriu Gheorghiță după confirmarea unui caz COVID cu mutație care reduce eficiența vaccinurilor

Ce s-a întâmplat cu milionul de români veniți anul trecut din diaspora? Sindicatele spun că au plecat înapoi și dau vina pe autorități

A fost vedetă în anii 1980, iar acum a ajuns să doarmă de 4 ani într-un cimitir: „Muncești toată viața și agoniseala îți dispare în câteva clipe”
PARTENERI - GSP.RO
A fost vedetă în anii 1980, iar acum a ajuns să doarmă de 4 ani într-un cimitir: „Muncești toată viața și agoniseala îți dispare în câteva clipe”
ȘOC TOTAL! Mihai Gâdea, derapaj halucinant la Antena 3: ‘Ciuma roșie l-a scăpat’
Playtech.ro
ȘOC TOTAL! Mihai Gâdea, derapaj halucinant la Antena 3: ‘Ciuma roșie l-a scăpat’
A fost prins criminalul Elenei, românca ucisă cu sălbăticie în Italia: "Ce s-a întâmplat este de neimaginat!"
Observatornews.ro
A fost prins criminalul Elenei, românca ucisă cu sălbăticie în Italia: "Ce s-a întâmplat este de neimaginat!"
Horoscop 23 aprilie 2021. Gemenii simt nevoia să oprească furtuna propriilor gânduri și propriei minți
HOROSCOP
Horoscop 23 aprilie 2021. Gemenii simt nevoia să oprească furtuna propriilor gânduri și propriei minți
Un bărbat este acuzat că nu s-a prezentat la lucru timp de 15 ani, deși era plătit de spitalul unde lucra. Ce sumă a încasat
Știrileprotv.ro
Un bărbat este acuzat că nu s-a prezentat la lucru timp de 15 ani, deși era plătit de spitalul unde lucra. Ce sumă a încasat
Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e inumană: primele informaţii
Telekomsport
Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e inumană: primele informaţii
Ce vor să știe românii despre negocierea cu banca (Publicitate)
PUBLICITATE
Ce vor să știe românii despre negocierea cu banca (Publicitate)