MENIU CAUTĂ

Prognoza meteo pentru weekend-ul 21 – 22 iulie. Vreme instabilă, cu ploi abundente

Distribuie

Prognoza meteo pentru weekend-ul 21 - 22 iulie 2018 arată că vremea se va încălzi ușor, mai ales duminică, urmând să devină ușor caniculară în extremitatea sudică a țării.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 32 de grade Celsius în jumătatea nordică a țării și între 31-36 de grade în cea sudică, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei și pe litoral, iar cele mai ridicate în zonă Luncii Dunării.

Precipitațiile vor fi relativ puține și se vor manifestă sub formă de averse însoțite de descărcări electrice cu precădere în jumătatea nordică a teritoriului, unde sunt așteptate izolat și unele vijelii și căderi de grindină de dimensiuni mici și medii, iar punctiform se vor înregistra cantități de apa de până la 15-20 de mm – pe fondul creșterii temperaturilor urmând să crească deopotrivă și instabilitatea din troposferă.

În sudul țării aversele de ploaie se vor semnala doar cu totul izolat (și vor fi în general slabe cantitativ), că urmare a unui aer mai uscat și nefavorabil dezvoltării norilor convectivi.

La București sunt anunțate ploi în zilele de vineri, sâmbătă noaptea și duminică. Temperaturile în intervalul menționat se vor încadra între 29 și 19 grade Celsius. Ploile vor continua și săptămâna viitoare la București.

Citește și

OPINIE / Christian Van Thillo: Respingerea reformei copyrightului dă dreptul giganților internetului de a fura la alții pentru a face profit


Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini cu plaja din Mamaia

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Vama Veche

Citește mai multe despre iulie, Prognoza meteo și Vremea pe Libertatea.

Comentarii