În adresă se precizează: „Urmare a dispoziţiilor Ministerului Sănătăţii transmise în timpul videoconferinţei de astăzi, 22 martie, vă propunem următoarele: pacienţii din judeţul Galaţi, suspecţi/confirmaţi cu COVID-19, care prezintă patologie asociată şi necesită asistenţă de specialitate, vor fi dirijaţi către unităţile sanitare din judeţul Brăila, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila şi Spitalul de Psihiatrie ‘Sfântul Pantelimon’ din Brăila, iar pacienţii nonCOVID-19 vor fi dirijaţi către spitalele de specialitate din Galaţi. (…)”.

Scandal între județele Galați și Brăila din cauza coronavirus. Propunerea care a provocat nemulțumire
Documentul trimis de DSP Galați de către DSP Brăila

Adresa trimisă de DSP Galaţi către DSP Brăila este semnată de directorul executiv al instituţiei, Liliana Moise.

Documentul a stârnit însă reacții dure în Brăila. Prefectul judeţului, Cătălin Boboc, a declarat că i-a convocat, luni dimineaţa, pe toţi managerii de spitale din Brăila, pe directorul DSP şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, pentru a analiza propunerea DSP Galaţi, care este una „extrem de simplistă şi fără argumente medicale”. El a subliniat însă că înțelege „necesitatea unui altfel de demers, dar trebuie făcut cu argumente”.

Poate ce n-au reuşit autorităţile din Brăila şi Galaţi să facă împreună în aceşti 30 de ani, ne va forţa să facem această criză. Să stăm la masă şi să luăm decizia cea mai bună. Trebuie să ne aşezăm la masă şi să găsim soluţii împreună, dar nu de maniera asta pompieristică şi sub nicio formă nu vom accepta şi tolera zapise trimise cu porumbelul şi prin presă.

Prefectul județului Brăila:

O reacție vehementă a avut și primarul PSD al municipiului, care a scris pe Facebook că nu va permite niciodată „ca Brăila să se transforme în oraşul COVID-19” şi că va cere demisia „celor care vor accepta această bătaie de joc”.

Această propunere nu poate fi acceptată, deoarece nu putem permite ca Brăila să se transforme în oraşul COVID-19, în timp ce alte oraşe exportă la noi acasă bolnavii infectaţi.

Marian Dragomir, primarul Brăilei:

Edilul a mai spus că Primăria pe care o conduce va transmite „o adresă oficială către toate instituțiile implicate, astfel încât această propunere să nu fie niciodată pusă în practică”.

Ad placeholder
Noi imagini cu Andreea Esca de la petrecerea unde nu s-au respectat regulile sanitare. Cum a fost filmată chiar de PRO TV
Recomandări
Noi imagini cu Andreea Esca de la petrecerea unde nu s-au respectat regulile sanitare. Cum a fost filmată chiar de PRO TV
 

„Este normal să tratăm cu maximă responsabilitate brăilenii care vor avea coronavirus, dar nu trebuie să acceptăm niciodată sa ne transforme în oraşul infectat. Să le fie ruşine celor care au propus aşa ceva şi voi cere demisia celor care vor accepta această bătaie de joc. De ce vindeţi Brăila, stimabililor? Cu ce preţ? Care vă este interesul? Solicit public prefectului să nu mai accepte astfel de lucruri”, a scris Dragomir pe Facebook.

Printre cei care au criticat în termeni duri se numără și fostul premier PSD Mihai Tudose, care este din Brăila.

„Inconștiență? Prostie în cea mai acută formă? Servilism? Strategia unor idioți este, mai nou, să mute niște bolnavi confirmați sau nu între județele Brăila și Galați. Aveți spre lectură adresa de la Ministerul Sănătății… Deci, când toată lumea a constatat că ,,foiala” duce la răspândire, când cea mai folosită expresie este: stați acasă! Acum cineva vrea să facă schimburi de bolnavi între județe…. căci nu-i așa, dacă scăpam cu bine?”, a scris Mihai Tudose, pe Facebook, acuzând Guvernul PNL că vrea să „scape de cele două județe”.

Ad placeholder
Cum a încercat PRO TV să intimideze presa, după ce angajații au ieșit pozitivi la testul COVID-19
Recomandări
Cum a încercat PRO TV să intimideze presa, după ce angajații au ieșit pozitivi la testul COVID-19
 

Tudose spune că „Guvernul (…) nu poate să facă cumva ca fiecare municipiu reședință de județ să aibă condiții pentru izolarea și tratarea bolnavilor de Covid-19?!?!?!”

„Vrea cineva să ,,scape“ de cele două județe? Nu l-am auzit pe foarte vocalul prefect de Brăila cu vreo atitudine, poziție, ceva care să-i justifice prezența în fotoliul de prefect…. Sau tăcerea lui este prețul pentru un loc pe listele de la parlamentare…Oricum, demisia lui cred că va fi firească dacă așa ceva se va întâmpla….Poate o singură excepție putem face…. Un loc la psihiatrie la Brăila pentru cel care a gândit această schemă de turism interjudețean cu bolnavi contagioși… Nu o să-l ajute, dar măcar să arătăm că suntem gazde bune….”, mai scrie Mihai Tudose.

Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
ADEVĂRUL despre Andreea Esca! CUM a ajuns să fie, de fapt, INFECTATĂ cu coronavirus
PARTENERI - PLAYTECH.RO
ADEVĂRUL despre Andreea Esca! CUM a ajuns să fie, de fapt, INFECTATĂ cu coronavirus
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează
HOROSCOP
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează