Mergi direct la conținut »
Propunerea de numire a lui Ioan Deneş ca ministru al Apelor şi Pădurilor a ajuns la Palatul Cotroceni
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Propunerea de numire a lui Ioan Deneş ca ministru al Apelor şi Pădurilor a ajuns la Palatul Cotroceni

Propunerea de numire a lui Ioan Deneş ca ministru al Apelor şi Pădurilor a ajuns la Palatul Cotroceni, în cursul serii de marți. Președintele Klaus Iohannis este așteptat să semneze decretul de numire a acestuia în funcție, după demisia Doinei Pană.

De Valentina Postelnicu,

Administrația Prezidențială a primit, marți, decretul privind revocarea Doinei Pană din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor şi decretul de numire al senatorului PSD Ioan Deneş pentru această funcţie.

 Senatorul Ioan Deneș a fost propus, luni, în ședința CExN a PSD, ca înlocuitor al Doinei Pană, la ministerul Apelor și Pădurilor.

Deneş este senator de Bistriţa Năsăud şi se află la al doilea mandat de parlamentar. În 2014, el a anunțat în plenul Senatului că, începând din 28 februarie, şi-a dat demisia din acest partid şi s-a înscris în PSD, motivând că cetăţenii l-au ales să-i reprezinte „la putere”.

Ioan Deneş a fost, între anii 1988 şi 1993, electrician la CFR Cluj.

Anul trecut, Ioan Deneș a stârnit controverse din cauze unei afirmații făcute legate de relațiile între persoanele de același sex.

Ioan Deneș a susținut, într-o conferință de presă, că familia tradițională trebuie definită în continuare ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Senatorul și-a atacat colegii de partid, pe care i-a acuzat de ipocrizie. „Nu pot să observ ipocrizia declarațiilor publice și a abordărilor pe care o are PNL la nivel național și aici mă refer la ultima declarație a președintelui PNL, doamna Raluca Turcan. (…) A decuplat familia de căsătorie, spune foarte clar că acceptă ca în Constituție să apară căsătoria care este creată dintre un bărbat și o femeie, dar nu mai spune că familia trebuie să fie legată de căsătorie. Aceasta este ipocrizia”, a spus Ioan Deneș.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Ioan Deneș o înlocuiește pe Doina Pană, care i-a înaintat, săptămâna trecută, premierului Mihai Tudose demisia din funcția de ministru al Apelor și Pădurilor, se arată într-un comunicat al Guvernului. În document, Doina Pană a precizat că va rămâne parlamentar.

”Prin prezența vă aduc la cunoștință faptul că starea mea de sănătate nu-mi mai permite continuarea activității în calitate de ministru. Prin urmare, vă prezint demisia mea din calitatea de ministru în cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor, pe motiv de sănătate. Apreciez conlucrarea deosebit de fructuoasă pe care am avut-o și va asigur de întregul meu sprijin pentru îndeplinirea programului de guvernare, din calitatea mea de parlamentar, a anunțat Pană.

Citește și: Reacția lui Dragnea la solicitarea autonomiei de către partidele maghiare: Un lucru neconstituţional şi de neacceptat

Close
Închide
  Close