Mergi direct la conținut »
Protest de Ziua Internațională a Femeii în Spania. 300 de trenuri, anulate
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Protest de Ziua Internațională a Femeii în Spania. 300 de trenuri, anulate

Protest de Ziua Internațională a Femeii în Spania. 300 de trenuri, anulate

Protest de Ziua Internațională a Femeii în Spaniaeii. Sute de trenuri în Spania au fost anulate deoace angajatele vor protesta față de inegalitățile dintre sexe, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Potrivit BBC, 300 de trenuri nu vor putea fi operate din cauza protestului, anunță ministerul Transportului din Spania. Protestul, care va ține 24 de ore, reunește 10 sindicate și a fost subiectul unor dezbateri aprinse în ultima vreme. Partidul Popular (PP), formațiunea politică de centru-dreapta aflată la putere, a spus că acțiunea este pentru ”elitistele feminine și nu pentru femeile adevărate cu probleme de zi cu zi”.

În timp ce cele 10 sindicate vor protesta timp de 24 de ore, două dintre cele mai puternice și-au rugat membrii să nu mai lucreze pentru două ore. Metroul din capitala Madrid va fi și el afectat.

Actrița și modelul Penelope Cruz și-a anulat aparițiile publice și va participa la un protest „domestic”.

Totodată, două doi dintre cei cinci miniștri femei ai Spaniei, ministrul Agriculturi Isabel Garcia Tejerina și președintele regiunii Madrid Cristina Cifuentes, au spus că vor avea o zi normală de lucru.

Un sondaj realizat pe 1.500 de persoane de ziarul El Pais, arată că 82% dintre respondenți sprijină protestul, în timp ce 76% se gândesc că femeile din Spania au avut vieți mult mai grele decât bărbații.

”E o înlțime pe care orice femeie trebuie să o atingă, indiferent de cât de pregătită e, fără să conteze câte școli ar putea să aibe”, a declarat Elvira Gonzales, un farmacis din suburbiile Madridului.

În Spania, femeile sunt plătite de la 13% până la 19% mai puțin decât bărbații în sectoarele publice și private, arată Eurostat. În 2016, femeile din Spania câtigau la locurile de muncă, pe oră, cu 16.2% mai puțin decât bărbații.

Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Suspendarea circulației trenurilor va afecta, cu siguranță și românii. Conform ultimelor statistici, aproximativ 1.150.000 de români trăiesc în Spania.


EXCLUSIV/ Mihaela Tatu are un job care o ține numai pe drumuri. “Anul trecut am stat doar 3 luni acasă”

REPORTAJ/Drama bătrânelor dintr-un azil din Craiova. Nu are cine să le mai spună “Sărut mâna, mamă!”, de 8 Martie – VIDEO

EXCLUSIV / Misterul donațiilor. Victimele din #Colectiv, ,,țepuite” de stat: ,,În România, nu se poate face un bine”

Close
Închide
  Close