MENIU CAUTĂ

VIDEO/ Protest în fața Guvernului, în sprijinul campaniei „România vrea autostrăzi”

Distribuie

Zeci de oameni au ieșit, vineri, la ora 15, în fața Guvernului pentru a protesta timp de 15 minute, față de lipsa de autostrăzi din România. Ei spun că vor să tragă un semnal de alarmă în privința lipsei unei infrastructuri moderne în țara noastră. 

Unii dintre protestatari spun că s-au mobilizat pe rețelele de socializare prin evenimentul „protest auto la Guvern”. Ei au precizat că sunt solidari cu demersul inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi „România vrea autostrăzi”

„Vreau să îmi cresc copiii în România, în țara în care părinții mei m-au născut. De asta nu s-au făcut autostrăzi pentru că au făcut timp de 30 de ani. Vrem să le transmitem politicienilor un mesaj că o să intrăm noi în politică și să ne facem autostrăzi” a spus un protestatar.

Cei peste 1.500 de oameni adunați în fața Guvernului spun că vor să le transmită autorităților că este nevoie urgentă să fie construite autostrăzi.

Un protest a avut loc și în Piața Universității, unde aproximativ 100 de studenți s-au alăturat mișcării.

Un lanț uman pe câteva rânduri a fost format din studenți Foto: Libertatea

Numeroase companii și-au arătat solidaritatea față de campanie și le-au permis angajaților să participe la protest. Șoferii care au venit cu mașinile la protest au claxonat timp de un sfert de oră pentru a-și exprima nemulțumirea față de lipsa de autostrăzi din România.

Timp de 15 minute, traficul în zona Palatul Victoria și a bulevardului Aviatorilor a fost blocat, iar oamenii au strigat „vrem autostrăzi”.

Om de afaceri Ștefan Mandachi din Suceava a lansat o provocare pentru toți românii: a propus ca în 15 martie să oprească activitatea pentru 15 minute în semn de protest față de lipsa autostrăzilor din România. Ștefan Mandachi, care deține un lanț de restaurante fast-food și un complex hotelier în Suceava, a construit simbolic, în 7 ore, pe un teren privat, cu 17 oameni, primul metru de autostradă din Moldova, pe care îl va inaugura tot în 15 martie. Mai mulţi oameni de afaceri şi mai multe primării s-au alăturat deja demersului.

Ascultă imnul oficial al campaniei „România vrea autostrăzi”.

Știați că Dorin Goian cântă imnul campaniei ”România vrea autostrăzi”? Suceveanul poartă tricoul de la un meci celebru.

Foto: Inquam Photos / Libertatea


Citește și:

Primele filmări de la Mărculești, lagărul care apare în documentele istorice găsite în dosarul ”Moscova 2”!

EXCLUSIV | Le dădeau alimente amestecate cu nisip! Dosarul „Moscova 2”, care reinventariază tezaurul românesc dus la ruși, conține și dovezi ale masacrului împotriva evreilor din Basarabia aflată în România Mare

Numele domnitorului român Șerban Cantacuzino a fost înscris pe încărcătoarele armei folosite în atacul din Noua Zeelandă, în care 49 de oameni au fost uciși / FOTO


 

Comentarii