Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE| Protest în fața sediului IGSU. Oamenii au cerut demisia și anchetarea celor care au ascuns filmarea de la Colectiv

UPDATE| Protest în fața sediului IGSU. Oamenii au cerut demisia și anchetarea celor care au ascuns filmarea de la Colectiv

Grupul ”Corupția Ucide” a anunțat, pe contul de Facebook, un protest în fața sediului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în această seară, de la ora 19. Micul grup de protestatari cere tragerea la răspundere a celor care au ascuns imaginile filmate în cadrul intervenției de la Clubul Colectiv.

De Maria Andrieș, Eli Driu (foto),

UPDATE 20.32: Un grup de protestatari de la ”Corupția Ucide” a ajuns în fața sediului IGSU și au aprins candele în memoria celor care și-au pierdut viața în incendiul de la Colectiv.

Cristian Radu, prim-adjunctul șefului IGSU, i s-a imputat, la ieșirea din clădire, că nu și-a făcut datoria de a antrena pompierii pentru intervenții de genul celor de la Colectiv.

Și la sediul ISU București-Ilfov s-a adunat un grup de protestatari care au pus afișele cu care veniseră pe paleți, trimitere la paleții utilizați de pompieri pentru transportul celor răniți la Colectiv.


”Libertatea a intrat in posesia unui video filmat in seara tragediei de la Colectiv. Filmările secrete făcute la Colectiv de pompieri și ascunse până azi publicului, Guvernului și procurorilor! Mergem azi la sediul IGSU pentru a cere: demisia celor care au ascuns filmarea; anchetarea lor pentru ascunderea de probe”, se spune în descrierea evenimentului anunțat pe Facebook sub numele ”Documente ascunse la sertar=Dosar penal”.

”Corupția Ucide” reclamă că nu există justificare pentru ascunderea imaginilor care arată intervenția prost coordonată de la Colectiv.

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”
Recomandări

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”

 

”Pentru ascunderea adevărului și tentativa de sustragere de probe pertinente, concludente și utile unei anchete penale în desfășurare al cărui scop unic este aflarea adevărului, solicităm public nu doar demisia lui Raed Arafat ci și tragerea la răspundere penală a tuturor decidenților din toate instituțiile implicate în acțiunea de “salvare” a victimelor de la Colectiv”, se mai spune în postare.

Grupul ”Corupția Ucide” a apărut la scurtă vreme după incendiul din Colectiv, fiind fondat de către activistul Florin Bădiță.

Close
Închide
  Close