Mergi direct la conținut »
Protest inedit în Piața Victoriei. Oamenii au desenat pe jos siluetele victimelor din cercetările criminalistice. „Nu vrem să fim o nație de hoți” Galerie foto
4imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Protest inedit în Piața Victoriei. Oamenii au desenat pe jos siluetele victimelor din cercetările criminalistice. „Nu vrem să fim o nație de hoți”

Protest inedit în Piața Victoriei. Oamenii au desenat pe jos siluetele victimelor din cercetările criminalistice. „Nu vrem să fim o nație de hoți”

Un protest inedit a avut loc în Piața Victoriei împotriva modificărilor adoptate de Parlament asupra Codurilor Penale. Oamenii au desenat pe jos cu cretă siluetele victimelor, așa cum procedează poliția la cercetările criminalistice, pentru a atrage atenția că modificările legislative sunt în avantajul infractorilor.

De Mihai Niculescu,

Mai multe zeci de persoane au participat la protestul din fața Guvernului, desenând pe asfalt siluete umane la fel ca la cercetările criminalistice.

Oamenii au scandat „Pui de hoți și de mafioți” și alte lozinci antiguvernamentale.

Acțiunea a fost intitulată „Baraba liber, România răstignită”. Unii participanți aveau foi pe care scria victima a infractorilor protejați de stat” arată ziare.com.

„Romania răstignită spune adevărul: NU VREM SĂ FIM O NAȚIE DE HOȚI!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Proiectele de modificare a Codurilor Penale au fost votate miercuri de Camera Deputaților, decizională, după ce au trecut de Senat.

PNL si USR au anunțat că vor ataca modificările la Curtea Constituțională, având doar 2 zile la dispoziție, pentru ca proiectele au fost adoptate în procedura de urgenta.

Este cea mai grava situație din ultimii doi ani de zile din punct de vedere legislativ, pentru că aceste modificări îi ajută în mod substanțial pe infractori”, spunea deputatul USR Stelian Ion.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citește și: INTERVIU/ Ambasadorul Emil Hurezeanu spune că nu vor fi probleme cu votul românilor din Germania. ”Imaginea românilor revoltați că nu pot vota în străinătate ne urmărește încă”


 

Close
Închide
  Close