Mergi direct la conținut »
Protest la Budapesta. Mii de persoane au ieșit în stradă pentru a susține o universitate fondată de George Soros
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Protest la Budapesta. Mii de persoane au ieșit în stradă pentru a susține o universitate fondată de George Soros

Protest la Budapesta. Mii de persoane au ieșit în stradă pentru a susține o universitate fondată de George Soros

Mii de persoane au protestat vineri seară la Budapesta, în semn de solidaritate cu o universitate fondată de magnatul George Soros.

De Dana Aramă,

 

Universitatea Central Europeană a fost fondată de miliardarul George Soros. Reprezentanții instituției afirmă că universitatea este forțată de guvernul Viktro Orban să părăsească Ungaria.

Vineri seară, în semn de solidaritate cu universitatea respectivă, mii de persoane au participat la o manifestație care a avut loc în centrul Budapestei.

Andras Fekete-Gyor, liderul Mişcării Momentum, organizatorul manifestaţiei, a declarat că Guvernul de la Budapesta „vrea să expulzeze CEU din Ungaria” pentru că premierul Viktor Orban „este înspăimântat de cei care gândesc”, relatează agenţia de ştiri MTI, citată de Mediafax.

Partidul aflat la guvernare, Fidesz, a transmis că mişcarea Momentum „promovează interesele omului de afaceri George Soros”, iar politicienii de opoziţie sunt susţinuţi de miliardarul american.

Dacă, până în data de 1 decembrie, nu va fi găsită o soluție pentru ca instituția de învățământ să poată opera legal în Ungaria, aceasta se va muta la Viena.

Citește și: EXCLUSIV / Raportul care i-a adus condamnarea la închisoare pe viață: Magdalena Șerban a avut discernământ și a premeditat atacurile de la metrou

 

Close
Închide
  Close