Mergi direct la conținut »
VIDEO / Proteste în Piața Universității și la Guvern. Mii de oameni, nemulțumiți de Legea grațierii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO / Proteste în Piața Universității și la Guvern. Mii de oameni, nemulțumiți de Legea grațierii

Proteste în Piața Universității și la Guvern. Aproximativ 2.000 - 3.000 de persoane protestează în București față de proiectul de ordonanță privind grațierea și modificarea Codului Penal. Ei s-au întâlnit în Piața Universității și au ajuns în Piața Victoriei, la Guvern. Mii de persoane și-au anunțat prezența pe rețelele de socializare, atât în București, cât și în alte mari orașe din țară.

De Miruna Darcovici,

UPDATE ora 20:22 Protestatarii au ajuns la Guvern și scandează: ”PSD, nu uita, România nu-i a ta!”, ”Demisia, Audiați și condamnați”, ”DNA să vină să vă ia!”, ”PSD, ciuma roșie!”.

UPDATE ora 19:55 Numărul protestarilor a ajuns la 2-3.000. Coloana se îndreptă spre Palatul Victoria.

Proteste în Piața Universității și la Guvern. Protestatarii din Capitală au pornit spre sediul Guvernului, însoțiți de jandarmi. Ei scandează „Colectiv”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta” și „DNA să vină să vă ia”, anunță Digi 24.

„Acesta este un eveniment făcut în urma declaraţiilor repetate şi semnalelor privind posibila graţiere a unor fapte grave de corupţie. Va fi anulat dacă Guvernul respectă principiile şi valorile democraţiei. Dată este relativă şi va fi schimbată pentru prima zi în care Guvernul ar pune în aplicare intenţiile respective”, spun organizatorii mișcării ”Corupția ucide”.

Protestul a fost anunțat în urma semnalelor potrivit cărora miercuri Guvernul urma să aducă modificări esențiale legislației penale prin ordonanță de urgență.

Proiectul nu a figurat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, în condițiile în care la aceasta a participat și președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că premierul s-a angajat „să nu bage peste noapte graţierea şi amnistia în nicio şedinţă de Guvern“, ci mai întâi să le pună în dezbatere publică. Pe agenda şedinţei de azi nu s-a regăsit legea graţierii.

Close
Închide
  Close