Mergi direct la conținut »
Proteste la Budapesta. Mii de oameni au ieșit în stradă împotriva legii care mărește orele suplimentare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Proteste la Budapesta. Mii de oameni au ieșit în stradă împotriva legii care mărește orele suplimentare

Proteste la Budapesta. Mii de oameni au ieșit în stradă împotriva legii care mărește orele suplimentare

Mii de persoane au protestat la Budapesta, sâmbătă, împotriva premierului Viktor Orban și a noii legi care modifică regimul orelor suplimentare.

Oamenii sunt nemulțumiți de controversata lege prin care se crește de la 250 la 400 numărul orelor suplimentare ce pot fi lucrate de un angajat pe an. Cei care au ieșit în stradă au purtat un banner cu mesajul ”Ne-a ajuns!” şi drapele ale Ungariei şi ale Uniunii Europene, scrie Agerpres.

Un grup de 50-60 de protestatari au au mărşăluit din Piaţa Eroilor pe bulevardul Andrassy din capitala ungară. Alţi demonstranţi au trecut Podul Libertăţii, ridicat peste Dunăre, şi s-au grupat în apropierea vechiului castel din Buda (partea de vest a capitalei ungare, în trecut oraş de sine stătător).

Mai mulţi lideri sindicali au avut intervenţii în care au cerut salarii echitabile şi creşterea remuneraţiilor în sectorul public.

Controversata lege a muncii a fost promovată de guvernul condus de Viktor Orban în luna decembrie și a fost aprobată în Parlament într-o atmosferă tensionată. De la adoptarea legii, în Ungaria au avut loc mai multe proteste.

Opozanții legii o numesc legea „dreptului la sclavie”.

FOTO: EPA


Citește și:

Ziarele din România interbelică ofereau cititorilor premii mai mari decât dau azi televiziunile la concursuri precum Vocea României sau X Factor!

Close
Închide
  Close