MENIU CAUTĂ
04 Sep. 2018 18:02 , de Valentina Postelnicu

PSD îl acuză pe președinte că este în campanie electorală, prin refuzul avizării rectificării bugetare; Liviu Pop: ”E disperat să prindă al doilea mandat”

Distribuie

PSD îl acuză pe președinte că este în campanie electorală, prin refuzul avizării rectificării bugetare. ”E disperat să prindă al doilea mandat”, a spus senatorul Liviu Pop, fost ministru al Educației, marți, la Parlament. Și senatorul Șerban Nicolae a precizat că ar trebui să existe un consens între Preşedinţie şi Guvern înaintea prezentării unui nou proiect de rectificare bugetară.

„Preşedintele statului este în campanie electorală de două zile şi va mai dura această campanie încă un an şi jumătate. De trei ani şi jumătate nu a făcut nimic, un an şi jumătate face campanie electorală. Este disperat să prindă al doilea mandat, va face tot ce se poate să nu se implementeze programul de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE şi în al doilea rând din fiecare eveniment să-şi creeze o imagine politică”, a afirmat senatorul Liviu Pop.

În opinia sa, „ar fi ideal pentru România ca Iohannis să-şi prezinte demisia”. „Peste 45 de zile putem organiza alegeri prezidenţiale şi am terminat cu subiectul acesta de campanie electorală continuă pe care preşedintele statului o face”, a mai spus Liviu Pop.

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, consideră că ar trebui să existe un consens între Preşedinţie şi Guvern înaintea prezentării unui nou proiect de rectificare bugetară.

„Ar trebui să existe un consens înainte ca Guvernul să vină cu un nou proiect, pentru simplul motiv că nu cred că Guvernul s-a dus cu un proiect greşit sau un proiect pe care să îl prezinte, ‘poate ţine, poate nu ţine’. Aş fi vrut să văd însă concret, pentru că am văzut afirmaţiile domnului Iohannis şi în legătură cu pesta porcină, să spună concret ce nu a făcut Guvernul şi trebuia să facă, ce a făcut greşit Guvernul în chestiunea asta”, a spus el, într-o declaraţie acordată presei, la Palatul Parlamentului.

În opinia sa, în condiţiile în care şedinţa CSAT a durat doar 20 de minute, preşedintele Iohannis „avea deja concluziile scrise”.

„De ce nu a amânat, până să fie şedinţa? Să transmită Guvernului: ‘Vom amâna şedinţa pentru că am nevoie de clarificări’. Deci întruneşte şedinţa, se dau imagini că a început şedinţa. Nu ştiu… Bifează, e plătit la oră la şedinţă? E posibil să îi fi încurcat două vacanţe”, a spus Șerban Nicolae.

Opoziția cere demisia premierului Viorica Dăncilă; PNL: Guvernul este vinovat pentru întârzierea rectificării bugetare!

Deputatul PNL Florin Roman a transmis că singurul vinovat pentru întârzierea rectificării bugetare este guvernul PSD.

”Dacă nu se vor plăti pensiile și salariile, vinovat este guvernul Dăncilă! Guvernul are nevoie de avizul consultativ al CSAT, doar în ceea ce privește bugetele instituțiilor din zona de siguranță națională. Nimic nu împiedica Guvernul, încă din iulie, să opereze modificările necesare! Poziția președintelui României este perfect argumentată, constituțională, iar PSD minte când acuză președintele că a blocat rectificarea. Este o sancțiune dată celor care refuză să se subordoneze comenzilor politice ale PSD”, a mai spus deputatul liberal.

Și preşedintele PMP, Eugen Tomac, a reacţionat la declaraţiile ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a cerut desecretizarea stenogramelor din şedinţa de marţi a Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), precizând că a muta „scandalul” pe acest subiect este „mai mult decât penibil”.

„Prezidenţiabilul lui Dragnea îi răspunde preşedintelui Iohannis în scandalul din CSAT. În condiţiile în care nu sunt bani pentru salarii, iar oamenii mor în spitale, prelungirea acestui război politic demonstrează doar disperare. Să muţi scandalul de data aceasta pe stenogramele din CSAT este mai mult decât penibil”, a scris Tomac, marţi, pe Facebook.

El a cerut din nou demisia Guvernului Dăncilă.

„Pesta porcină se extinde, iar Guvernul nu face nimic. Mineriada lui Dragnea a gazat românii, iar membrii Guvernului se întrec în a minţi public. Guvernul Dăncilă trebuie să plece, ţara este în criza totală!”, a adăugat liderul PMP.

Klaus Iohannis a anunțat că în ședința CSAT nu s-a întrunit consensul și nu s-a putut da aviz pentru bugetele acestor instituții.

Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să vină cu un nou proiect de rectificare bugetară și să renunțe la tăierile anunțate inițial, despre care spune că sunt „șicane politice”.

Guvernul s-a reunit în ședință de urgență, la scurt timp după ședința CSAT la finalul căreia președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să vină cu un nou proiect de rectificare bugetară.

Eugen Teodorovici a afirmat că pot exista întârzieri la plata salariilor în luna septembrie pentru anumite instituții, ca și în cazul finalizării unor proiecte de investiții.

Citește mai multe despre aviz, csat, PNL, premierul romaniei și PSD pe Libertatea.

Comentarii