Mergi direct la conținut »
PSD organizează un miting mare la Iaşi, de Ziua Europei, cu spectacol folcloric în aer liber. Liviu Dragnea va fi prezent la eveniment
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PSD organizează un miting mare la Iaşi, de Ziua Europei, cu spectacol folcloric în aer liber. Liviu Dragnea va fi prezent la eveniment

PSD organizează un miting mare la Iaşi, de Ziua Europei, cu spectacol folcloric în aer liber. Liviu Dragnea va fi prezent la eveniment

PSD serbează Ziua Europei, pe 9 mai, cu un spectacol folcloric în aer liber, la Iaşi, la eveniment fiind invitaţi să participe şi membrii conducerii centrale a partidului, în frunte cu Liviu Dragnea. Liderul PSD va merge, astfel, la Iaşi, în aceeaşi zi în care, la Sibiu, începe Summit-ul Uniunii Europene, al cărei gazdă va fi preşedintele Klaus Iohannis şi la care vor participa şefi de stat şi de Guvern din întreaga Uniune, în frunte cu preşedinţii instituţiilor europene.

De Valentina Postelnicu,

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, care este şi liderul filialei ieşene a PSD, a declarat joi, pentru AGERPRES, că a depus la Primăria Iaşi o cerere de autorizare pentru a sărbători pe 9 mai, de la ora 16,00, Ziua Europei.

„Pe 9 mai vrem să organizăm la Iaşi un festival pentru sărbătorirea Zilei Europei. Avem două locaţii: Piaţa Unirii şi Palatul Culturii. Nu ştiu pentru care dintre ele ne va da autorizaţia Primăria. Am invitat absolut toţi ieşenii, toţi liderii naţionali, parlamentarii şi europarlamentarii. Vrem să sărbătorim Ziua Europei, aşa cum se face în toată Europa, cu un concert, cu mai multe formaţii, vor veni şi cei de la Cenaclul Flacăra, Columna”, a declarat Maricel Popa.

Întrebat fiind dacă la evenimentul de pe 9 mai va fi prezent la Iaşi şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Maricel Popa a răspuns: „Eu am făcut invitaţia. Aşteptăm confirmarea. Nu a confirmat, nu a infirmat, dar cu siguranţă va veni şi el”.

Informaţia privind marele miting PSD de la Iaşi a fost confirmată şi de secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

Mai multe organizații județene PSD au solicitat oportunitatea de a găzdui un miting cu ocazia Zilei Europei, pe 9 mai, a explicat, joi, pentru MEDIAFAX, Codrin Ștefănescu. El a mai spus că reprezentanții PSD plănuiesc să se deplaseze în circumscripțiile electorale ale candidaților partidului la europarlamentare, la Iași având circumscripția electorală Tudor Ciuhodaru.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

PSD mai vrea să organizeze, în campania electorală, mitinguri și la Galați, Teleorman şi Dâmbovița.

Interesant este faptul că mitingul PSD are loc în aceeaşi zi cu cel mai mare eveniment din cadrul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Astfel, pe 9 mai, la Sibiu începe Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. Evenimentul se va desfășura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu.

Summit-ul informal va fi găzduit de Klaus Werner Iohannis, președintele României, statul care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea.


Citeşte şi:

Pe urmele filmului care a șocat internetul. Femeia cu copil în brațe bătută în autogara din Zalău povestește prin ce a trecut

Close
Închide
  Close