Mergi direct la conținut »
PSD pune presiune pe Dăncilă: "Trebuie să hotărască urgent ce face cu aceste Coduri, pentru că va fi vinovată, ca şi acest ministru al Justiţiei, pentru oamenii care stau în puşcării"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PSD pune presiune pe Dăncilă: "Trebuie să hotărască urgent ce face cu aceste Coduri, pentru că va fi vinovată, ca şi acest ministru al Justiţiei, pentru oamenii care stau în puşcării"

PSD pune presiune pe Dăncilă: „Trebuie să hotărască urgent ce face cu aceste Coduri, pentru că va fi vinovată, ca şi acest ministru al Justiţiei, pentru oamenii care stau în puşcării”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu i-a transmis, luni, un mesaj tranşant premierului Viorica Dăncilă, în contextul scandalului legat de refuzul lui Tudorel Toader de a semna Ordonanţa pe Codurile Penale. "Trebuie să hotărască urgent ce face cu aceste Coduri, pentru că va fi vinovată, ca şi acest ministru al Justiţiei, pentru oamenii care stau în puşcării şi care suferă", a spus deputatul, la Parlament.

De Valentina Postelnicu,

„Eu nu am avut încredere în acest Tudorel Toader niciodată. (…) Eu nu am avut încredere că va da acest ministru niciodată niciun Cod şi nicio amnistie şi graţiere, pentru că nu are nici curajul necesar, nici nu îşi doreşte acest lucru. Eu cred că acest lucru trebuie să îşi asume premierul României, pentru că doamna premier este şeful acestui ministru. Dânsa ştia că în Comitetul nostru Executiv s-a luat o decizie în unanimitate şi trebuia să transpună ca premier cerinţa CeX în aceste ordonanţe. (…) Premierul Viorica Dăncilă trebuie să facă ceva, este membră a partidului nostru şi premierul Viorica Dăncilă trebuie să hotărască urgent ce face cu aceste Coduri, pentru că va fi vinovată, ca şi acest ministru al Justiţiei, pentru oamenii care stau în puşcării şi care suferă din cauză că aceste Coduri, prin prescrierea faptelor şi prin ceea ce a hotărât CCR, ei stau în continuare în puşcărie nevinovaţi, când ar fi trebuit să iasă”, a declarat deputatul PSD, la Parlament, dând de înţeles că partidul aşteaptă o decizie de la aceasta, în privinţa ministrului dar şi a Ordonanţei privind Codurile Penale.

El a spus că premierul Viorica Dăncilă trebuie să rezolve „abuzurile” care au fost făcute „abominabil”.

„Cu riscul activării articolului 7, credeţi că articolul 7 se activează în momentul în care tu arăţi ce abuzuri s-au făcut în România şi când CCR ia decizii constituţionale. Dacă am ajuns ca cineva în Europa să activeze articolul 7 pentru că noi am reparat abuzuri şi am modificat legii împotriva abuzurilor şi transpunem aceste decizii ale CCR, să activeze articolul 7. Înseamnă că asta e metoda prin care stăpânii europeni tratează anumite ţări din estul Europei”, a afirmat Rădulescu.

Nicuşor Halici: „Este o urgenţă, că e prin ordonanţă, că e prin lege, e o urgenţă”

Şi preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, social-democratul Nicuşor Halici, consideră că este o urgenţă adoptarea modificărilor aduse Codurilor penale care au fost declarate constituţionale.

„În primul rând, premierul să aducă la cunoştinţa Comitetului Executiv, după aceea CEx decide. Cred că CEx decide în primul rând”, a adăugat Nicuşor Halici.

Ce a scris un jurnalist sportiv despre Barna, după ce acesta s-a comparat cu Hagi
Recomandări

Ce a scris un jurnalist sportiv despre Barna, după ce acesta s-a comparat cu Hagi

Întrebat dacă adoptarea modificărilor la Coduri este o urgenţă, Halici a răspuns: „Este o urgenţă, că e prin ordonanţă, că e prin lege, e o urgenţă. În primul rând, ar trebui reglementate, adoptate şi promulgate acele dispoziţii care au fost declarate constituţionale şi cele care nu au fost atacate cu privire la modificările de la Coduri la CCR”.

Citeşte şi: Contabilitatea mafiei: cum își trăgea Vlad Cosma din „Sfânta treime” a profitului companiilor care primeau lucrări de la Consiliul Județean condus de tatăl său!

Close
Închide
  Close