Mergi direct la conținut »
Psihologul Libertatea: ”Prădătorii sexuali sunt cameleonici. Colegii nu și-ar fi putut da seama că polițistul are asemenea porniri”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Psihologul Libertatea: ”Prădătorii sexuali sunt cameleonici. Colegii nu și-ar fi putut da seama că polițistul are asemenea porniri”

Psihologul Libertatea: ”Prădătorii sexuali sunt cameleonici. Colegii nu și-ar fi putut da seama că polițistul are asemenea porniri”

Psihologul Libertatea, Cezar Laurențiu Cioc, explică de ce colegii lui Eugen Stan nu și-ar fi putut da seama că ”pedofilul din lift”, ar fi putut suferi de o tulburare psihică și care sunt gesturile care ne pot duce cu gândul spre un comportament ”deviant” în relația dintre un adult și un copil.

De Elvira Gheorghiță,

La oamenii normali, instinctul sexual este paralizat în preajma copiilor. Dar, sunt cazuri când instinctul sexual nu se oprește în preajma copiilor. Acești oameni sunt cam 1 % . De aceea părinții trebuie să fie atenți la gesturile mai puțin obișnuite ale adulților, cum ar fi să mângîie copii în zone intime.

Colegii, spune psihologul, nu-și puteau da seama că Stan are un comportament anormal față de copii.

” Pedofilia face parte, din punct de vedere psihologic, din categoria parafiliilor, adică deviații de la sexualitatea normală. Acești oameni sunt, de obicei, cameleonici din punct de vedere psihologic. Ca străin, este aproape imposibil să-ți dai sema de un comportament sexual deviant. Poate colegii, dar și aici doar dacă ar fi interacționat cu copii în manieră sexuală. Și dacă ar fi fost văzut că privește atent  doar spre partea inferioară a corpului unui copil sau că încearcă să atingă partea aceea  a copilului. Altfel, comportamentul lui este o surpriză majoră atât pentru familia respectivului cât și pentru străini. Dar, nu poți bănui pe cineva numai pentru că se uită atent la copiii. Este foarte greu. Și  chiar dacă intuiești, nu poți bănui că are în minte ceva necurat.  În mintea unor prădători sexuali au loc viziuni de sexualitate, însă, din afară,  nu poți percepe asta și nici nu-l poți bănui pentru că are manifestări emoționale față de un copil. Pentru că 99,9 la sută dintre oameni au manifestări emoționale.  Dar, funcția sexuală este inhibată. La ceilalți 0,1 %se  păstrează funcția sexuală”, spune psihologul Libertatea.

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

Cezar Laurențiu Cioc spune că nici testarea psihologică nu ar putea indica aceste deviații, parafiliile.

”Testarea psihologică face parte din psihologia predictivă . Ori această psihologie predictivă  nu a ajuns prea departe pe plan internațional,  prin spunerea dinainte a unui comportament probabil. După testare, orice se poate întâmpla. Dacă la mine în cabinet ar veni cineva să facă un test, aș spune că el avea o anume stare psihologică atunci când l-am testat.  Dar, dacă atinge un copil în manieră  nepotrivită, adică în zona genitală, oricât l-ai iubi, nu ai ce căuta acolo. Acesta este un indiciu”, mai spune psihologul.

Ce a anunțat Elena Udrea despre nașii micuței Eva! Ce s-a întâmplat cu Alina Bica
Recomandări

Ce a anunțat Elena Udrea despre nașii micuței Eva! Ce s-a întâmplat cu Alina Bica

Agresorul din lift  avea deficit sexual, o nemulțumire o neîmplinire sexuală

Din informațiile de până acum se poate spune că bărbatul ar putea avea un deficit sexual, o nemulțumire o neîmplinire sexuală

”Se pare că domnul acela avea un deficit sexual, o nemulțumire,  o neîmplinire sexuală,  o nemulțumire  erotică, dar 99 % dintre cei care au astfel de probleme nu încearcă să violeze, având în vedere acest deficit. De fapt, aceste persoane cu tulburări psihice simulează foarte bine normalitatea.  Simulează normalitatea foarte bine și violatorii și psihopații și criminalii,  toți care se abat de la normele morale sunt experți cameleon. Concret, în cazul lui Eugen Stan  ar trebui să aflăm de la fosta soție, de la concubină dacă știu de pornirile lui. Sigur, că această tulburare ar putea apărea chiar în relația cu proprii copiii.  La oamenii normali, instinctul sexual este paralizat în preajma copiilor. Dar, sunt cazuri când instinctul sexual nu se oprește în preajma copiilor. Acești oameni sunt cam 1 %”, explică Laurențiu Cioc.

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România
Recomandări

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România

Pedofilia se împarte în două mari categorii și anume aceea  făcută în mod agresiv și unde victima  va asimila sexualitatea cu agresiunea și alta fără agresivitate.

În cazul de față nu există agresiune cu violeță, de aceea copii tratează incidentul ca un joc, spune psihologul.

”Este nepotrivit ca familia să trateze fetița  ca pe o stigmatizată. Ar putea fi o situație  peste care fetița a trecut, a fost o pipăială, a sărutat-o pe buze, iar domnul și-a tras satisfacția sexuală. Ea nu se percepe abuzată. Cu cât fetița și frățiorul uită mai repede, cu atât este mai bine. Acum accentul ar trebui să se pună pe tratarea acestui om. Dar, psihoterapia are mijloace limitate. Foarte greu cu un om cu asemenea pornire, pentru că el nu vorbește deschis despre problemele lui. Da,sunt și medicamente. Ați auzit de castrare chimică, care nu este ceea ce se spune. Este administrarea unor medicamente, antagoniști de testosteron, care scad  dorința sexuală. Și unui om normal, dacă îi administrezei acele medicamente, îi scade dorința sexuală, dar nu-i schimbă orientarea sexuală”, mai spune psihologul Libertatea.

Aduții pot proteja copiii, dar fără să le inducă teama de străini. Teama de străini  îi desocializează

De la străini înveți foarte multe, nu poți să le spui că străinul este un abuzator, pentru că și partenerul de viață îl alegi dintre străini și șeful, la serviciu, va fi un străin. Este neportivit să-i induci copilului ideea că strănii sunt oameni care fac rău. Să nu insuflăm teama de străini. Este un caz de o gravitate suficientă. Dar, putea fi și mai grav putea fi dezvirginată sau abuzată sexual în mod repetat. Atunci vorbim de sechele grave. Acesta este un caz ușor, dar dacă nu ar fi fost fi descoperit, poate, în timp, ar fi ajuns la ceva mai grav. Sigur că problemele acestui bărbat ar putea fi consecința unei traume din copilărie”, mai spune psihologul Libertatea.

Cezar Laurențiu Cioc îi sfătuiește pe părinți să nu lase copiii singuri cu persoane necunoscute, dar totodată să nu inducă copiilor teama că orice străin are intenții negative.

”Nu este așa. Un om normal vrea să-l pupe pe obraz, pe mânuță. Nu trebuie să punem semnul de egalitate între dorința oamenilor de a iubi copiii și  prădătorii sexuali. Semnul a alarmă este atingerea copilului în zonele intime”, mai spune psihologul Libertatea.

 
 
Close
Închide
  Close