Mergi direct la conținut »
Am putea avea o Zi Națională a Gastronomiei și Vinurilor. Proiectul a fost depus în Senat
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Am putea avea o Zi Națională a Gastronomiei și Vinurilor. Proiectul a fost depus în Senat

Am putea avea o Zi Națională a Gastronomiei și Vinurilor. Proiectul a fost depus în Senat

11 septembrie - Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor. Este propunerea făcută de trei pasionați ai gastronomiei care au și înaintat un proiect în acest sens Senatului României. 11 septembrie este în calendarul ortodox ziua în care este sărbătorit Sfântul Cuvios Eufrosin Bucătarul și ar fi tocmai potrivită pentru celebrarea vinului și gastronomiei. 

De Andreea Archip,

Proiectul a fost inițiat de Nico Lontraș, Cezar Ioan și Cosmin Dragomir și prezentat la prima ediție a Congresului Național de Gastronomie și Vin pentru ca acum să intre în procesul legislativ din Senatul României. Ce ar însemna această pentru români 11 septembrie – Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor? Expoziții și târguri gastronomice, în locuri special amenajate de primării, dar și în hoteluri sau restaurante, o modalitate bună de promovare a varietății de vinuri produse în România și de specificul nostru culinar.

„Credem că păstrarea tradițiilor alimentare, valorificarea superioară a acestora (atât din perspectivă culturală cât și economică), trebuie să reprezinte o prioritate națională. Declararea unei „Zile naționale a gastronomiei și vinului din România” care să fie liberă prin lege poate constitui prilej permanent pentru reconectarea la una dintre cele mai importante surse ale identității noastre naționale și pentru promovarea economiei și turismului din țara noastră”, arată inițiatorii proiectului într-un Manifest pentru gastronomia și vinurile din România.

Recent, parlamentarii au votat ca Vinerea Mare să fie zi liberă.

Close
Închide
  Close