De Andreea Archip, Joi, 22 martie 2018, 11:00

Proiectul a fost inițiat de Nico Lontraș, Cezar Ioan și Cosmin Dragomir și prezentat la prima ediție a Congresului Național de Gastronomie și Vin pentru ca acum să intre în procesul legislativ din Senatul României. Ce ar însemna această pentru români 11 septembrie – Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor? Expoziții și târguri gastronomice, în locuri special amenajate de primării, dar și în hoteluri sau restaurante, o modalitate bună de promovare a varietății de vinuri produse în România și de specificul nostru culinar.

„Credem că păstrarea tradițiilor alimentare, valorificarea superioară a acestora (atât din perspectivă culturală cât și economică), trebuie să reprezinte o prioritate națională. Declararea unei „Zile naționale a gastronomiei și vinului din România” care să fie liberă prin lege poate constitui prilej permanent pentru reconectarea la una dintre cele mai importante surse ale identității noastre naționale și pentru promovarea economiei și turismului din țara noastră”, arată inițiatorii proiectului într-un Manifest pentru gastronomia și vinurile din România.

Recent, parlamentarii au votat ca Vinerea Mare să fie zi liberă.

Urmareste cel mai nou VIDEO
Cum «vede» lumea un nevăzător