Mergi direct la conținut »
Putin a vorbit despre activitatea sa în KGB: Activitatea mea era legată de spionajul ilegal
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Putin a vorbit despre activitatea sa în KGB: Activitatea mea era legată de spionajul ilegal

Putin a vorbit despre activitatea sa în KGB: Activitatea mea era legată de spionajul ilegal

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a vorbit despre activitatea sa în KGB spunțând că mare parte din munca sa era legată de spionajul ilegal, transmite RIA Novosti.

Putin, care între 1985 și 1990 a lucrat în KGB în calitate oficială de director al Casei Prieteniei URSS-RDG, la Dresda, a transmis urări agenților sub acoperire care activează în prezent. ”Toată activitatea mea în organele de securitate externă ale URSS era legată nu pur și simplu de Serviciul de Informații, ci tocmai de spionajul ilegal”, a spus Putin, cu prilejul a 95 de ani de la înființarea departamentului „S” al Serviciului de Informații Externe (SVR, Slujba Vneșnei Razvedki), departament ce se ocupă de spionajul ilegal.

Președintele rus spune despre spionii sub acoperire că „sunt oameni deosebiți, de calitate specială, cu convingeri speciale, cu un tip de caracter special”.

„Să renunți la viața de zi cu zi, să renunți la apropiații tăi, la cei dragi și să părăsești țara pentru mulți-mulți ani, să-ți dedici viața patriei — nu oricine poate. Acest lucru este pe măsura doar a celor aleși. Spun aceasta fără niciun fel de exagerare. Tocmai cu o astfel de atitudine față de lucrurile care trebuie făcute, față de țară, față de poporul lor trăiesc agenții sub acoperire. Ei sunt oameni speciali”, a explicat Putin într-un interviu.

Close
Închide
  Close