Mergi direct la conținut »
Radarele, doar la vedere. Cine n-are ITP, rămâne cu talonul, dar e obligat să-și facă inspecția în 15 zile
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Radarele, doar la vedere. Cine n-are ITP, rămâne cu talonul, dar e obligat să-și facă inspecția în 15 zile

Radarele, doar la vedere. Cine n-are ITP, rămâne cu talonul, dar e obligat să-și facă inspecția în 15 zile

Radarele, doar la vedere. Deputații juriști au dat undă verde pentru interzicerea polițiștilor care ”stau la pândă”. Proiectul de lege obligă, astfel, ca radarele să fie instalate doar în mașini de poliție inscripționate ca atare, urmând să fie presemnalizate cu 500-1000 de metri înainte, la fel și radarele-pistol, care nu au voie să fie la distanță mai mare de 10 metri de mașina Poliției. Mai mult, cei care au fost prinși fără ITP, nu vor mai rămâne fără talon, ci vor avea alte 15 zile la dispoziție să își facă inspecția obligatorie. 

De Sorina Ionaşc,

Reguli mult mai blânde pentru șoferi. Deputații juriști au decis să interzică polițiștii care stau la pândă cu radarele. Prin modificările operate la Codul rutier, radarele vor fi permise doar în mașini ale Poliției, inscripționate ca atare. Radarele-pistol vor fi amplasate la maximum 10 metri de mașina Poliției. În ambele cazuri, radarele, de orice tip, trebuie semnalizare cu 500-1000 de metri înainte, pe sensul de mers.

Șoferii care primesc amendă o vor putea plăti la jumătate în următoarele 15 zile, conform deciziei deputaților din Comisia juridică.

Mai mult, și cei care au fost prinși de Poliție fără ITP la zi, vor rămâne cu talonul, dar vor fi obligați să își facă inspecția tehnică periodică în următoarele 15 zile.

Senatul a adoptat deja proiectul de lege, iar acum urmează să intre la votul final al deputaților. Cel mai probabil, în ședința de miercuri, se va da acest vot.

Opoziția, împărțită


USR a fost singurul partid care a votat împotrivă.

”A revenit proiectul de lege cu interzicerea radarelor într-o formă oribilă care face practic imposibilă aplicarea Codului Rutier în ce privește viteza. După promulgare, va fi liber la călcat pedala. Oribil sentimentul când vezi că toate celelalte partidele politice votează la unison mizeria asta. La fiecare vot: pădure de mâini pentru, 6 voturi împotrivă de la USR”, a declarat deputatul USR Cătălin Drulă.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Pe de altă parte, PNL a votat pentru aceste modificări.

”Iar o să sară deontologii de doi metri. Radarele trebuie semnalizate așa cum se întâmplă în toată lumea civilizată și unde implementarea legilor similare a dus la scăderea numărului de victime din accidente rutiere. Avem mulți decedați pe șosele în primul rând că avem drumuri proaste. Apoi neatenția la volan și consumul de alcool. Ceea ce este în prezent nu e în regulă. Prevenția trebuie să devină prioritară! Acolo unde sunt machete cu mașini de poliție, numărul accidentelor soldate cu victime scade. În paralel au crescut amenzile pentru cei care nu respectă regulile în trafic!”, a scris, pe Facebook, deputatul PNL Florin Roman.

 

 

Close
Închide
  Close