MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Raluca Daniela Bîrsan, falsul medic de la Spitalul de Urgență Ilfov, a modificat în Photoshop diploma absolventului de Jurnalism, găsită pe Internet. Explicațiile Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Distribuie

Raluca Daniela Bîrsan, femeia care a lucrat timp de 10 ani la Spitalul Județean Ilfov fără să fie medic, și-a falsificat diploma pe care a descărcat-o de pe blogul unui absolvent de Jurnalism din Sibiu și apoi a modificat-o într-un program de editare a imaginilor. 

Acestea sunt explicațiile oferite de purtătorul de cuvânt al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Teodor Boantă, în contextul în care Raluca Daniela Bîrsan a falsificat o diplomă emisă de această instituție de învățământ.

Absolventul de Jurnalism a cărui diplomă a fost descărcată de pe Internet și modificată în Photoshop de falsul medic Raluca Daniela Bîrsan se numește Alin Barbu. Toate diplomele sale – de licență, Bacalaureat, precum și alte distincții – sunt publicate pe blogul personal alynbarbu.wordpress.com.

„Domnul şi-a ridicat personal diploma de la noi, din Sibiu, dar el are un blog, în care sunt afişate diplomele lui, faţă – verso, deci a fost foarte simplu ca cineva să intre în posesia diplomei lui. Domnul are un blog unde există diplomele lui faţă – verso. Diploma a fost descărcată de pe internet, după care photoshopată”, a explicat Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, citat de Agerpres.

Alin Barbu a absolvit Facultatea de Jurnalism a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în anul 2008.

Libertatea a scris că Facultatea de Medicină a descoperit diploma reală falsificată de „ginecologul” de la Spitalul Ilfov.

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 și a abandonat definitiv Școala de Arte și Meserii „Unirea” în clasa a IX-a.

Ministerul Sănătății confirmă investigația Libertatea despre falsul medic ginecolog. Sorina Pintea a declarat într-o conferință de presă că documentele prezentate de falsul medic ginecolog Raluca Bîrsan de la Spitalul Județean Ilfov sunt „false”, iar aceasta „nu a fost niciodată înscrisă la examenul de rezidențiat și nu a fost medic rezident”.

Libertatea a dezvăluit  că Raluca Daniela Bîrsan a activat de zece ani la secția de Ginecologie a Spitalului Județean Ilfov, în baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor.


Citește și: 

Reacția Spitalului Ilfov, în cazul medicului fals de la Ginecologie: „Până la proba contrarie, documentele pe care le avem atestă că doamna este medic”


 

Comentarii