De Mihai Niculescu,

„Agenția Națională a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) a dispus, ca măsură de precauţie, blocarea la vânzare la nivel de farmacie, a medicamentelor pe bază de ranitidină, atât a formelor farmaceutice cu administrare orală cât și a soluției injectabile, până la emiterea de către Comisia Europeană a unei decizii referitoare la medicamentele care conțin ranitidină, afectate de această neconformitate de calitate” se arată într-un comunicat al Agenției.

Simona Negreș, farmacist primar, membru al Colegiului Farmaciștilor a vorbit în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX despre interzicerea Ranitidinei.

„Ar trebui pe site-ul ANM să fie trecute și denumirile comerciale ale produselor, ANM va trebui să dispună și retragerea produselor, prescrierea ranitidinei nu ar trebui să se facă și nici eliberarea din farmacie”.

Purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale a Medicamentelor, Anca Crupariu a explicat motivul interzicerii ranitidinei.

„În momentul acesta, în farmaciile din România sunt blocate de la comercializare medicamentele pe bază de ranitidină. În procesul de fabricație au apărut impurități nitrozaminice, care prezintă un potențial risc cancerigen” a precizat Anca Crupariu.

În acest sens, ANMDMR a distribuitorilor de medicamente și farmaciilor situația cu produsele care conțin ranitidină, aflate pe stoc dar și la vânzare.

Interzicerea Ranitidinei s-a produs în Marea Britanie, SUA și mai multe țări din lume încă din toamna anului trecut, atunci când a fost scos de pe piață Zantac- denumirea comercială a ranitidinei. Motivul a fost același, prezența NDMA (N-nitrosodimetilamină) substanță cu potențial cancerigen descoperită în iunie în componența medicamentului de un laborator american.

Citeşte şi:

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România

Personajul din spatele atletului kenyan care a încheiat primul maraton în mai puțin de două ore. Am vorbit cu neamțul Helmut Winter, supranumit “profesorul maratoanelor”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre